Lansare de carte

Adrian Popovici, „O istorie altfel – mozaic radiofonic”

În prezenţa membrilor Clubului de Iniţiativă Literară (CIL), aflat la a treia întâlnire din acest an a Cenaclului transfrontalier „Maşina cu poeţi”, colegul nostru, prof. Adrian Popovici, a lansat, sâmbătă, cartea „O istorie altfel – mozaic radiofonic”, pe care a închinat-o familiei, mamei sale, Adriana, bunicii, Viorica Hogaş, şi memoriei tatălui său, Marcel.

I-au fost alături acad. Vasile Tărâţeanu, Edmond Neagoe, consulul României la Cernăuţi, Elena Nandriş, primarul localităţii Mahala, lector univ. dr. Gina Puică, scriitorii Mariana Bilic, Cristina Hermina Melinte, Cezar Straton şi Constantin Horbovanu.

„O istorie altfel – mozaic radiofonic” (vol. I 2017-2018) este a doua carte a lui Adrian Popovici, după „Armenia – O geografie sacră” (2013) şi prima a colecţiei „Meridiane şi paralele”, colecţie care se va îmbunătăţi cu „Războiul Rozelor”, „Povestea Ioanei” şi piesa forte a proiectului: „Portrete în oglindă – paralele în timp” (articole ce au alcătuit rubrica de istorie alternativă din perioada 2009 – 2016, în paginile cotidianului „Crai nou”). După cum a spus autorul, „colecţia este încă în lucru şi, deşi public mai rar, prefer să fac un lucru bine făcut, nu în grabă”.

„Cartea pe care am lansat-o are girul a doi universitari suceveni, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu şi prof. univ. dr. ing. Dan L. Milici, Dan Milici fiind de facto directorul Editurii Cygnus. De ce Cygnus? În urmă cu exact 20 de ani, pe 6 mai 1999, un grup de prieteni, printre care mă număram, am fondat Societatea Ştiinţifică Cygnus, Centru UNESCO. Cartea cuprinde o colecţie de texte-transcript care au constituit emisiunea zilnică pe care am realizat-o la Radio As, «Istoria altfel». Doi prieteni de-ai mei, Ciprian Chira şi Constantin Horbovanu, au avut geniala idee de a-mi propune provocarea emisiunii şi, iată, s-a născut şi cartea, ca o consecinţă firească” a spus Adrian Popovici.

Tot sâmbătă, în acelaşi cadru, a fost lansat romanul „Rădăcini”, al Graţielei Turţu, apărut în 2018, tot la Editura „Cygnus”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI