Şofer băut şi cu permisul suspendat, încătuşat de poliţişti

> El a devenit violent şi a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei > Bărbatul s-a urcat la volanul unei maşini şi a fost implicat într-o tamponare, la Pătrăuţi

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Suceava, băut şi cu permisul suspendat, a fost reţinut în arestul Poliţiei Suceava, fiind cercetat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni.

Potrivit IPJ Suceava, marţi, 26 martie a.c., la ora 21.10, în timp ce poliţiştii din cadrul SPR 5 Dărmăneşti executau serviciul de patrulare pe raza comunei Pătrăuţi, au identificat în trafic, pe DJ 2018V localitatea Pătrăuţi, două autoturisme implicate într-o tamponare.

Oprind pentru clarificarea situaţiei, poliţiştii au constatat că un autoturism marca Toyota de culoare gri a intrat frontal într-un autoturism marca Ford, ce era parcat regulamentar, în afara părţii carosabile.

Persoanele adunate la faţa locului au sesizat verbal că persoana aflată la volanul autoturismului Toyota ar fi sustras autoturismul din curtea unei societăţi comerciale de pe raza localităţii Pătrăuţi, în jurul orei 21.

Poliţiştii au identificat la volanul autoturismului Toyota un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Suceava, care, fiind întrebat ce s-a întâmplat, a devenit incoerent în exprimare.

Astfel, s-a procedat la testarea persoanei aflate la volanul maşinii cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, fiind transportat la Spitalul Judeţean Suceava, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, moment în care s-a manifestat violent, fiind necesară încătuşarea şi conducerea la sediu în vederea continuării cercetărilor.

Procedându-se la verificarea în bazele de date, poliţiştii au constatat că bărbatul deţine permis de conduce având categoriile AM B B1, însă dreptul de conducere i-a fost suspendat.

În urma cercetărilor investigativ-operative efectuate în cauză şi a probatoriului administrat, poliţiştii SPR 5 Dărmăneşti au dispus faţă de suspect măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, cel în cauză fiind introdus în CRAP – IPJ Suceava, bărbatul urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii efectuează cercetări privind constatarea flagrantă a infracţiunilor „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” şi „furt calificat”. (M.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI