EDUSAL – aceleaşi probleme…

Semnalam, în urma desfăşurării şedinţei cu liderii de sindicat din zona Rădăuţilor, că sistemul EDUSAL creează mari probleme salarizării în învăţământ, pe când ar trebui să clarifice absolut toate situaţiile salarizării din sector.

Iată că şi la şedinţa din luna martie am fost anunţaţi de prof. Gheorghe Şorodoc, liderul nostru zonal, că, din cauza întocmirii defectuoase a sistemului EDUSAL, se întâlnesc încă destule greşeli sau inadvertenţe în acest sistem.

Iată de ce, la recenta întâlnire a ministrului Ecaterina Andronescu cu 75 de reprezentanţi ai salariaţilor din învăţământ, cu directorul economic din MEN M. Păunica, şi cu şeful serviciului de salarizare din acelaşi minister, Gheorghe Ghelmez, au fost abordate mai multe probleme, printre care modul de operare al EDUSAL, modificarea HG 598/2018 pentru personalul auxiliar şi nedidactic, regulamentul de acordare a sporului pentru condiţii periculoase de muncă. Cu acest prilej, ministrul a promis o nouă variantă EDUSAL. Dar noi ne întrebăm când se va aproba o formă definitivă, bine documentată şi aplicabilă, fără a crea probleme…

La sediul FSLI a avut loc întâlnirea corpului consilierilor juridici ai FSLI, pentru redactarea unui nou contract colectiv de muncă, pentru că cel anterior a expirat. Şi, cel mai dureros, a expirat şi termenul de prelungire al acestuia. Cu acest prilej a fost analizat vechiul contrat colectiv de muncă şi au fost aduse îmbunătăţiri proiectului noului contract. Tot în acest context s-a dezbătut majorarea salariului de bază cu 15%, care nu s-a acordat pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2017 şi nici pentru anul 2018. Se va acorda pentru perioada 2019 – 2022, conform Legii 153/2017. Sub incidenţa acestor prevederi intră personalul angajat al IŞJ, personalul contractual, iar decizia este obligatorie pentru instanţele de judecată.

Preşedintele FSLI, S. Hăncescu, a avut o întâlnire cu secretarul-general C. Popa-Stavri, cu Gheorghe Ghelmez, şeful serviciului de salarizare, şi cu doi reprezentanţi ai SIVECO. Toţi au fost de acord că este necesar să se îmbunătăţească platforma EDUSAL. S-a recunoscut că cele patru majorări salariale, care se vor aplica până-n anul 2022, faţă de 2018 vor conduce la o diminuare salarială. Acest aspect se poate observa uşor la încadrarea pe cicluri de învăţământ, la situaţia directorului-profesor la învăţământul primar, la salarizarea pentru personalul didactic auxiliar, salarizarea pentru şcolarizarea la domiciliu, la indemnizaţia de hrană pentru profesorii pensionari, în cazul angajaţilor în unităţi de învăţământ cu două salarii diferite, la angajarea pe posturi de conducere care se vacantează. S-a reuşit să se elimine plafonarea numărului de ore la plata cu ora, în sensul că se va plăti oră pe oră. MEN a ajuns la concluzia că trebuie să se facă şedinţe de lucru cu aceste probleme în toate sectoarele municipiului Bucureşti şi în judeţele ţării.

La jumătatea lui martie a fost trimisă în teritoriu o nouă versiune a programului EDUSAL. Noutatea principală se referă la faptul că sporul de suprasolicitare neuropsihică, care se acorda până în prezent numai personalului didactic de predare, se va acorda şi personalului didactic de conducere din unităţile de învăţământ (directori/ directori adjuncţi), care sunt degrevaţi de norma de predare. Sporul va fi calculat la salariul de bază, corespunzător funcţiei didactice de profesor şi proporţional cu numărul de ore de predare la catedră. Tot ca noutate, se va acorda şi sporul neuropsihic personalului de predare din CJRAE, spor în cuantum de 10%, asta după ce-a fost tăiat sporul de 15% de la învăţământul special. Solicitarea FSLI vizând şi personalul didactic auxiliar rămâne spre rezolvare prin modificarea Legii 153/2017.

Răspunsul MMJS vine după o cerere a FSLI prin care s-au solicitat lămuriri privind aplicarea art. 34 din OUG din 2018 referitoare la plata şi cuantumul sporurilor, prin care se stipula că acestea vor fi plătite la nivelul lunii decembrie 2018, în măsura în care angajatul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii. Ca urmare a acestui răspuns, FSLI cere MEN modificarea programului EDUSAL, astfel încât cuantumul sporurilor să fie plătit la nivelul salariului de bază în plată, adică majorat cu 25% de la 1 ianuarie 2019, dar şi posibilitatea de a socoti diferenţele salariale pentru cei care au fost vitregiţi de acest drept.

După cum se poate observa cu uşurinţă din cele relatate mai sus, „buclucaşul” EDUSAL, care nu este conceput de „specialiştii” din MEN în concordanţă cu legislaţia în vigoare, dă bătăi de cap celor care, în unităţile şcolare, au obligaţia de a calcula cadrelor didactice şi personalului TESA drepturile salariale care li se cuvin. Şi-atunci aceşti specialişti vin cu alte modificări, care provoacă noi nemulţumiri. Aşa, din rectificare în rectificare a EDUSAL-ului, se creează nemulţumiri şi consum de energie nervoasă în zadar.

Pe bună dreptate, toate cadrele didactice aşteaptă acte normative întocmite în concordanţă cu legile ţării, evitându-se astfel o perpetuă luptă sindicală pentru ca onoratul minister să respecte legislaţia ţării. Mai ales că sectorul învăţământ este foarte gingaş în privinţa deselor modificări ale legislaţiei româneşti.

prof. GH. DOLINSKI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: