Campania neruşinării

Debut de campanie electorală. Un prim fapt îţi sare în ochi: politicieni corupţi, cu dosare şi condamnări penale, cu averi nesimţite făcute prin contracte preferenţiale cu firme şi instituţii ale statului român se declară mari susţinători ai bunăstării românilor, ai dreptăţii şi ai luptei împotriva corupţiei. Se caţără cu tupeu nemărginit la microfon în studiourile lor TV considerându-se mari patrioţi, mari eroi ai luptei împotriva justiţiei care le-a dat sentinţele, dar şi a hidrei bruxelleze care a pus genunchiul pe gâtul ţărişoarei lor scumpe. Oricine nu e de acord cu sacul de gogoşi turnate în capul concetăţenilor e catalogat ca duşman al poporului şi trebuie „luat în şuturi”. Atâta revărsare de tupeu, de lipsă de obraz şi cinism nu cred să mai fi fost vreodată în istoria României, cu excepţia perioadei bolşevice, pe care, iată, o retrăim 7 (şapte) decenii mai târziu. Se uită civilizata Europă la diriguitorii noştri ca la urs.

Al doilea fapt care îţi sare în ochi este comportamentul grobian faţă de Opoziţie al acelora vremelnici la guvernare, faţă de cei ce le critică greşelile şi incompetenţa atât ale miniştrilor cât şi ale prim-ministrului: să li te adresezi de la tribuna Parlamentului României, simbolul suveranităţii naţionale şi al democraţiei, cu chiparos, urât şi prost nu s-a mai întâmplat niciunde în analele parlamentarismului pe mapamond. Dovadă a golăniei politice. Puneţi figura lui Orlando Teodorovici lângă acelea a lui Virgil Magearu şi a lui Vintilă Brătianu ca să înţelegem unde am ajuns! Iar criticile nu erau politicianiste, ci la obiect. Ceea ce demonstrează că puterea în democraţia românească e folosită în alte scopuri decât acelea ale bunei guvernări.

În consecinţă, România s-a despărţit în două falii ireconciliabile: una tăcută, dar ameninţătoare care vrea democraţie şi UE, care împinge în spaţiul public din când în când mii de protestatari şi probabil realizează acum cât de iresponsabilă a fost neparticiparea la vot în 2016. Nu că ar fi prima dată când noi, românii, regretăm trecutul, dar măcar de-am învăţa ceva. A doua falie este reprezentată de câştigătorii alegerilor, mai aroganţi şi mai egoişti decât tot ce a avut România până acum, cei ce au interpretat votul ca libertate de a face ce vor muşchii lor cu cele 20 de milioane de locuitori ai României, azi şi mâine, şi fără să-i întrebe. Fiindcă pot. Or din pricina abuzurilor şi a aroganţei se tem să dea ochii cu cetăţenii, iar partidul şi-a înjumătăţit bazinul electoral în numai doi ani.

Al treilea fapt care supără este selecţia candidaţilor pentru alegerile europarlamentare: partidele din patria noastră există doar la televizor, iar politica lor de cadre se bazează majoritar pe calitatea de a câştiga puncte în confruntările verbale televizate, în interviuri aranjate, în talkshow-uri regizate, chiar şi în scris, pe Facebook, sau pe alte reţele de socializare. Nici vorbă de competenţe politice, economice, culturale serioase, nici vorbă de ştiinţe politice, ci doar de aceeaşi politicăreală plicticoasă de 30 de ani, de aceeaşi batjocură la adresa poporenilor şi a adversarilor. Progrese viitoare ale parlamentarilor noştri în Parlamentul European? Să fim serioşi. Îi numeri pe degetele de la o mână pe aceia cu adevărat valoroşi.

Al patrulea fapt şi mai îngrijorător decât celelalte este ameninţarea cu furtul voturilor la urne şi cu manipularea alegătorilor, operaţiune care este în curs: se lansează minciuni, fake news-uri, acuzaţii grave la adresa contracandidaţilor, fără ca CNA, organul de presă, radioul, televiziunea respectivă să ceară probarea. S-a umplut ţara de securişti şi de masoni, de membri acoperiţi ai serviciilor secrete, de trădători de ţară şi de neam…, fără ca cineva să prezinte o minimă dovadă, la fel cum e plin eşichierul politic de acuzatori interesaţi în manipulare şi distrugerea adversarilor.

În aceste condiţii nu se mai poate vorbi nici de corectitudinea alegerilor viitoare, dar nici de o elită politică sinceră, demnă şi competentă, dedicată binelui comun, ci de o gaşcă de manipulatori şmecheri şi tupeişti pentru care minciuna a devenit singura cale de salvare.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. ROMÂN din ROMÂNIA says:

  ”civilizata Europă”?
  Aia care NU și-a respectat nici măcar prevederile din propriul tratat de aderare?
  ”civilizata Europă” care ne-a închis CU NERUȘINARE accesul în spațiul Schengen din motive de ”olanda”(obligatoriu cu MINUSCULE) și Portul Constanța?
  Și asta deși România ,da,ROMÂNIA,SCUMPA și DRAGA noastră ȚARĂ,
  și-a îndeplinit toate obligațiile tehnice(SINGURELE) din acel tratat?
  Domnule Profesor Tomegea pentru înțelegerea situației politice și geopolitice din ultimii 30 ani de la LOVITURA DE STAT cia-kgb(plus serviciile secrete maghiare,franceze,sârbe,germane sau într-un cuvânt ”AGENTURILI STRĂINE”) vă recomand să citiți cărțile profesorului Larry L. Watts.

  ”Ferește-mă Doamne de prieteni !” ar fi un început bun.

  Obligatoriu ar trebui să urmeze ”Confesiunile unui asasin economic” a lui John Perkins.

  Și asta doar pentru început.
  După lecturarea lor și după ce vă veți face notițe așa cum vă place,
  poate nu veți mai aprecia atât de mult creierele spălate cu detergentul SRI ”HAȘTAG” rezist.
  Tinerii urâți și sclavi,cei care repetă papagalicește după păpușarii lor că ”vor o țară CA AFARĂ”, tinerii deschiși la ”nou” (a se citi LGBTQ, sodomie,transgenderism, transsexualitate, drogare, alcoolism,prostituare,corcire rasială,aculturație,apatridizare, ateizare) NU pot fi și NU vor fi speranța de viitor a României,
  SCUMPA și DRAGA noastră ȚARĂ.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: