Sute de suceveni au participat şi în acest an la „Marşul pentru viaţă”

Câteva sute de suceveni au participat, sâmbătă, 23 martie, la cea de-a X-a ediţie a „Marşului pentru viaţă”, o acţiune ce s-a desfăşurat sub deviza „Unic din prima secundă”, având ca principal scop descurajarea avorturilor şi susţinerea drepturilor copilului nenăscut.

Acţiunea a debutat pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, unde s-au adunat sute de suceveni de toate vârstele, având afişe, pancarte, steaguri, desene şi icoane, prin care subliniau importanţa vieţii şi a naşterii copiilor.

„Lupta pentru viaţă este cea mai importantă luptă în continuitatea vieţii pe pământ. Glasul nostru trebuie să se facă auzit. România are nevoie de acest marş pentru viaţă. România are nevoie de pruncii ei nenăscuţi. Cifrele avorturilor sunt cutremurătoare. Lucrurile acestea ar trebui oprite, treptat măcar. Darurile vieţii le putem vedea doar lăsând viaţa să îşi desfăşoare cursul firesc”, a precizat în discursul său vicepreşedintele Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie” Suceava, Aura Iuliana Bejenar.

La rândul său, părintele Justinian-Remus Cojocar, preot la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, a arătat că asemenea Mântuitorului Iisus Hristos care şi-a ales Apostolii, şi oamenii trebuie să se implice în lupta pentru viaţă. „Luptăm pentru viaţă, pentru o Românie care să aibă viitor, cu natalitate, cu copii sănătoşi care să stea în ţara noastră şi să nu plece din ţara noastră pentru că vor veni cercetători, poate vor veni preoţi, doctori, muncitori, savanţi, oameni care să ridice ţara asta. Avem nevoie de ei. Să-i lăsăm mai întâi să se nască”, a menţionat părintele Justinian-Remus Cojocar.

În cadrul acţiunii, mai mulţi tineri au susţinut discursuri cu privire la importanţa naşterii pruncilor, iar un grup de fetiţe cu păpuşi în braţe a impresionat prin cântecele de leagăn şi cele dedicate mamei.

Ulterior, participanţii au plecat într-un marş tăcut pe străzile Sucevei, până la Spitalul Judeţean şi înapoi, spre Esplanada Casei de Cultură.

Evenimentul a fost organizat de Platforma ÎMPREUNĂ Suceava, Asociaţia ProVita Bucovina, Bucovina Profundă, ATOS – Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni, Asociaţia Europa Veche, Drone Master, Asociaţia Braţe pentru CER, Asociaţia Rădăcini şi Aripi, Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundaţia Pentru Oameni, Asociaţia Familia Ortodoxă Sf.Ioachim şi Ana, Asociaţia Sfântul Ioan cel Nou, Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni – Suceava, ASCOR Suceava, Asociaţia Psaltichia, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, APOR Suceava, Asociaţia Kozaciok, Asociaţia Cinci Puncte Cardinale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: