„Suntem generaţia pro-viaţă”

> A IX-a ediţie a Marşului pentru viaţă organizată în Municipiul Fălticeni

Sute de oameni au ieşit vineri, 22 martie 2019, pe străzile din municipiul Fălticeni, pentru a participa la „Marşul pentru viaţă” sub genericul „Unic din prima secundă”. Manifestarea are loc pentru a IX-a oară şi se alătură celorlalte localităţi din ţară, Republica Moldova şi din străinătate, prin care se încearcă conştientizarea societăţii şi a opiniei publice asupra fenomenului avortului, România ocupând al doilea loc în lume raportat la populaţia actuală. Tot prin acest demers se încearcă şi dezbaterea necesităţii sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Marşul pentru viaţă 2019 a fost organizat în municipiul Fălticeni de către Alianţa Bucovina pentru Viaţă şi Asociaţia Studenţilor pentru Viaţă, în colaborare cu Protoieria Fălticeni, Asociaţia Provita Bucovina, Asociaţia Familia Ortodoxă, Ascor Suceava, şi s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Participanţii s-au întâlnit în piaţa din faţa Catedralei Învierea Domnului, s-a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” şi au plecat pe următorul traseu: Primăria Municipiului Fălticeni – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Spitalul Municipal – Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” şi retur. Printre cei prezenţi s-au numărat preoţi împreună cu enoriaşii lor din Protoieria Fălticeni, în frunte cu părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, elevi şi profesori, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor pro-viaţă şi pro-familie. „Ajută mama şi copilul”, „Ei depind de tine”, „Suntem generaţia pentru viaţă”, „Adopţia înseamnă dragoste”, „Nu poţi fi creştin şi pro-avort”, au fost mesajele de pe pancartele manifestanţilor, iar celor pe care i-au întâlnit pe stradă aceştia le-au împărţit pliante care exprimă clar atitudinea pro-viaţă.

„Atitudinea omului de astăzi lasă de dorit. De multe ori copilul este privit ca o barieră împotriva unei cariere fulminante, este privit ca o piedică împotriva unei vieţi liniştite ori a unor concedii deosebit de relaxante, şi atunci naşterea unui copil apare ca o greutate iar gândul duce spre întreruperea unei sarcini, care devine peste noapte nedorită. Astfel se începe o adevărată luptă împotriva vieţii dăruite de Dumnezeu, împotriva familiei, împotriva Creatorului cerului şi al pământului, împotriva Stăpânului vieţii şi al morţii. Suntem în vremea sărbătorii închinate Maicii Domnului – Buna Vestire. Este sărbătoarea care ne aminteşte de îngerul care a venit şi a adus vestea cea bună Fecioarei Maria, dar şi întregii lumi. Fiul lui Dumnezeu ia asupra sa firea umană pentru ca noi să primim mântuirea. Este vestea cea bună pentru noi căci ni s-a deschis Raiul. Suntem prezenţi astăzi la Marşul pentru viaţă să conştientizăm toţi oamenii că naşterea unui copil este o binecuvântare şi trebuie să lăudăm pe Dumnezeu pentru această bucurie, cu atât mai mult cu cât din ce în ce mai mulţi oameni se află în imposibilitatea de a fi cei prin care Dumnezeu dăruieşte viaţa”, a precizat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Prin Marşul pentru Viaţă se promovează conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeii în a putea duce la împlinire sarcina, prin naşterea pruncului. În România s-au efectuat peste 22.850.000 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 – iunie 2016, faţă de o populaţie de circa 19.760.000 de persoane în 2016. (Pr. GEORGIAN ROTAR)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: