Pentru înfiinţarea compartimentului de chirurgie plastică şi arşi

Investiţie de cinci milioane de euro la Spitalul Judeţean Suceava

> Rîmbu: Înfiinţarea unităţii pentru arşi va aborda cu eficienţă crescută această patologie cu mare risc

Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe, în şedinţa de săptămâna viitoare, indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate pentru construirea şi amenajarea unor spaţii cu destinaţii chirurgicale la compartimentul chirurgie plastică şi arşi, prin supraînălţarea corpului „E” al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, strategia de dezvoltare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava are ca principală prioritate organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijire bolnavilor cu arsuri şi are ca scop schimbarea situaţiei tratamentului arsurilor grave prin înfiinţarea unei unităţi funcţionale pentru arşi care să abordeze cu eficienţă crescută această patologie cu mare risc.

 Pentru îndeplinirea acestui obiectiv se propune supraetajarea/supraînălţarea corpului de clădire „E”, amenajarea spaţiilor specifice şi asigurarea condiţiilor de igienă specifice, asigurarea utilităţilor necesare, inclusiv echipamente de rezervă şi refacere racorduri, achiziţia echipamentelor, instalaţiilor specifice şi dotărilor medicale necesare. Supraetajarea se va realiza prin executarea unei structuri de rezistenţă compusă din stâlpi şi grinzi metalice montate în exteriorul clădirii existente prin realizarea unor fundaţii perimetrale de tip cuzinet, ce vor prelua încărcările etajului nou propus, se arată în document.

Unitatea funcţională pentru arşi va avea acces permanent la o sală de operaţii cu dotări specifice şi acces prioritar la laboratoarele şi compartimentele de investigaţii şi tratament ale spitalului, dispunând de mijloace informatizate pentru transmiterea informaţiilor.

Totodată, sala de operaţii va fi prevăzută cu un sistem de filtrare – dezinfectare aer, tip HEPA-ULPA, aparat de anestezie, masă de operaţii, mese, instrumentar, lampă scialitică, platformă electrochirurgicală, aspirator chirurgical, instrumentar şi truse chirurgicale adecvate, fluide medicale, staţie monitorizare funcţii vitale.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, menţionează că prin această investiţie se va realiza asigurarea unei îngrijiri la cel mai înalt nivel de competenţă, tratamentul complex, continuitatea îngrijirilor pe care le necesită pacientul cu arsuri şi monitorizarea tratamentului, asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim ajutor calificat în specialitate, existenţa de resurse umane, respectiv personal medico-sanitar propriu cu experienţă medicală în îngrijirea acestei categorii de bolnavi, asigurarea accesului permanent la o sală de operaţie cu dotări specifice şi acces prioritar la laboratoarele şi compartimentele de investigaţii şi tratament ale spitalului, precum şi asigurarea consulturilor interdisciplinare, permanent, de medicii din spital, ori de câte ori starea pacientului o impune.

Rîmbu subliniază că unitatea funcţională propusă va cuprinde minim trei paturi pentru arşi grav, număr care ar putea fi şi mai mare în situaţii justificate prin adresabilitate în cadrul Compartimentului de chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă şi între 1 şi 3 paturi în cadrul secţiei ATI, organizate în rezerve individuale de izolare.

Potrivit avizului Consiliului tehnico-economic, valoarea totală a investiţiei este estimată la 19.263.252,85 de lei inclusiv TVA din care construcţii-montaj 8.851.649,24 lei, inclusiv TVA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: