Grefierii continuă protestele şi anunţă că sunt gata de grevă

rbthdr

> La Rădăuţi, între orele 11 şi 13, grefierii au întrerupt lucrul

Sindicaliştii grefierilor care au protestat vineri în faţa guvernului au plecat nemulţumiţi că nu au fost primiţi la discuţii, că au fost ţinuţi pe holul Guvernului şi au promis că vor continua protestele până când Executivul le va acorda atenţie. Ei au anunţat că sunt pregătiţi de grevă.

Sindicaliştii reproşează Guvernului că nu-şi respectă promisiunea de a susţine dialogul cu partenerii sociali.

„Am fost primiţi în Guvern, dar am fost ţinuţi în hol şi s-a găsit o justificare că nu este încă nimeni la acea oră în guvern competent să discute soluţiile pe care trebuie să le adopte cu privire la revendicările noastre. Am lăsat un memoriu, după ce am stat acolo vreo 40 de minute, fără să ne primească nimeni, am fost trataţi cu indiferenţă, deşi guvernul se laudă că dă eficienţă dialogului social şi că discută cu partenerii de dialog social, respectiv sindicate şi asociaţii profesionale”, a declarat vineri pentru Mediafax preşedintele sindicatului grefierilor Dicasterial, Cătălin Trăistaru.

Grefierii de la judecătoria Rădăuţi s-au alăturat protestului la scară naţională pe care l-au demarat sindicaliştii, astfel că, vineri, 22 martie, între orele 11 şi 13, au întrerupt lucrul, cerând condiţii mai bune de muncă.

Sindicaliştii vor continua protestele pe plan naţional începând cu luna aprilie şi, în cazul în care vor fi ignoraţi în continuare de guvernanţi, vor declanşa greva în condiţiile stabilite de lege. Grefierii spun că se vor alătura mitingului poliţiei, ofiţerilor din penitenciare şi celor de probaţiune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: