Proiectul „Utilităţi şi mediu”

Flutur, necruţător cu PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a răbufnit, vineri, în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean la adresa PSD care a lăsat moştenire un proiect iniţiat în 2003, „Utilităţi şi Mediu”, şi care nu şi-a atins scopurile, dar a îndatorat jumătate din localităţile judeţului.

„Noi trecem prea uşor peste această calamitate a judeţului Suceava, proiectul „Utilităţi şi Mediu”. Copiii noştri trebuie să se ştie: s-au împrumutat 86 de milioane de euro, la care am plătit 200 de milioane de euro până acum şi 70-80 la sută dintre beneficiari nici măcar nu au gazul metan. Să recunoaştem că a fost o catastrofă”, a spus Flutur în şedinţă.

El le-a transmis consilierilor judeţeni PSD că trebuie să-şi aducă aminte că trebuie să gestioneze şi acest proiect.

Preşedintele Flutur a arătat că putea să facă trei conferinţe de presă pe zi şi să arate cu degetul spre cei responsabili cu acest proiect, dar că a preferat să fie constructiv şi să caute soluţii altcineva.

„Haideţi să strângem rândurile şi când mai vin miniştri, pe la Suceviţa, pe la Cârlibaba, pe unde or veni, să-i convingem să ne facă plata, pentru că în ultimii trei ani nu au dat niciun leu”, a spus Flutur.

El a arătat că primarii sunt disperaţi şi a exemplificat cu situaţia din Câmpulung Moldovenesc, unde o treime din buget se duce pe plata creditului şi primarul nu are soluţii pentru finanţări necesare dezvoltării.

„Primarii ţipă pentru că îi doare. Acest proiect a fost foarte greu pentru ei. De unde să scoată venituri?”, a întrebat Flutur

El a menţionat că a fost întrebat de primarul din Drăguşeni unde sunt banii împrumutaţi şi a explicat că doar până în anul 2007 a funcţionat acest proiect, pentru că firma rusească Stroytransgaz, care executa lucrările, a dat faliment.

Preşedintele Flutur a mai arătat că nu crede că trebuie să fie dezgropaţi morţii acum ci că trebuie să fie făcut lobby şi să fie găsite soluţii pentru rezolvarea problemelor.

„Situaţia este foarte gravă. 61 de primării stau cu ochii în lacrimi”, a spus Flutur care a menţionat că având datorii la Fisc, localităţile sunt condamnate să nu se mai dezvolte în următorii ani din cauza acestei găuri negre care vine din urmă.

El a cerut celor din PSD să fie alături şi să îl convingă pe ministrul Finanţelor să preia la datoria publică 18 milioane de euro.

„A fost un proiect prost făcut în 2003 care a îngropat jumătate din judeţul Suceava”, a spus Flutur, care a menţionat că s-a săturat de câte hârtii a făcut către minister.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: