Blocul operator al SJU Suceava se va extinde pe verticală

> Managerul Vasile Rîmbu: S-a depăşit anul trecut numărul de 154.000 de intervenţii chirurgicale, iar tendinţa este de creştere, după apariţia de noi specialităţi chirurgicale în spital

 Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe în şedinţa de săptămâna viitoare studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru extinderea blocului operator al Spitalului Judeţean Suceava prin amenajarea a patru noi săli de operaţii într-un bloc operator realizat prin supraînălţarea corpului D al clădirii.

În expunerea de motive se arată că în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” din Suceava, serviciile aferente Blocului Operator se desfăşoară în corpul „D” al spitalului, într-un spaţiu insuficient în conformitate cu legislația în vigoare, iar în acest spaţiu se efectuează intervenţii operatorii la pacienţii din tot judeţul pentru aproape toate specialităţile chirurgicale.

Totodată, se menţionează că necesitatea realizării investiţiei prin extinderea clădirii este dată de faptul că, odată cu apariţia unor noi specialităţi chirurgicale în structura spitalului judeţean, respectiv chirurgie plastică, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, neurochirurgie, a fost înregistrată o creştere a numărului de intervenţii în fiecare an.

Astfel, potrivit managerului SJU Suceava, Vasile Rîmbu, în 2014 s-au efectuat 140.428 intervenţii chirurgicale, 143.467 intervenţii chirurgicale în 2015, 150.196 intervenţii chirurgicale în 2016, 151.529 intervenţii chirurgicale în 2017 şi 154.529 intervenţii chirurgicale în 2018

Prin extinderea pe verticală a Blocului Operator se vor înfiinţa noi patru săli de operaţii care vor avea dimensiuni de aproximativ 60 mp, fiind mai mari decât cele existente, dar vor fi create şi spaţii anexe corespunzătoare.

Investiţia constă în extinderea capacităţii funcţionale a corpului D prin supraînălţarea cu un nivel, realizându-se un spaţiu nou, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi standardele internaţionale privind eficientizarea serviciilor medicale chirurgicale.

Valoarea totală a investiţiei cu TVA este de 29,6 milioane de lei, din care construcţii-montaj 18,2 milioane de lei, şi ar urma să fie realizată în 18 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: