Actriţa Emilia Clarke a povestit că a suferit două hemoragii cerebrale în primii ani ai filmărilor la „Game of Thrones”

Actriţa britanică Emilia Clarke, care o întruchipează pe Daenerys Targaryen în serialul „Game of Thrones”, a anunţat că a suferit două hemoragii cerebrale în primii ani ai filmărilor la cunoscutul serial de televiziune produs de HBO, informează AFP. Primul accident, survenit după o ruptură de anevrism, a avut loc pe 11 februarie 2011, la scurt timp după terminarea filmărilor la primului sezon. „Diagnosticul a fost rapid şi de rău augur: o hemoragie subarahnoidă, un tip fatal de accident vascular cerebral … aveam 24 de ani”, îşi aminteşte ea. În urma operaţiei, actriţa s-a trezit cu dureri intense şi a suferit de afazie, o tulburare de vorbire. „Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Dar nu am reuşit să mi-l amintesc. În schimb, din gură îmi ieşeau cuvinte fără cap şi fără coadă”, a precizat actriţa. „Am vrut să pun capăt. Am cerut echipei medicale să mă lase să mor. Munca mea, întregul meu vis despre cum ar trebui să fie viaţa mea, se învârte în jurul cuvintelor şi comunicării. Fără acestea, eram pierdută!” a mărturisit Clarke în New Yorker.

Din fericire, afazia a dispărut câteva zile mai târziu, iar actriţa a părăsit spitalul la o lună de la internare, pentru a-şi relua activităţile şi a se pregăti pentru întoarcerea sa pe platourile de filmare ale „Game of Thrones” pentru sezonul 2.

În 2013, după ce terminase o piesă de teatru la New York, Clarke a făcut un scanner cerebral, iar medicii au constatat că anevrismul rămas s-a dublat şi trebuie operat. Deşi considerată simplă, operaţia eşuează şi actriţa necesită o intervenţie chirurgicală de urgenţă, cu trepanare, pentru a opri hemoragia.

Azi, Emilia povesteşte că s-a vindecat, dincolo de speranţele sale. Mai mult, actriţa a oferit bani unei organizaţii caritabile pentru supravieţuitorii accidentelor cerebrale care necesită tratament.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: