La a treia încercare de găsire a constructorului

Un amator pentru reabilitarea termică sediului Primăriei Suceava

Un ofertant s-a arătat interesat de executarea lucrărilor de reabilitare termică a sediului Primăriei Municipiului Suceava, aceasta fiind cea de treia oară în care autorităţile administraţiei publice locale organizează licitaţie pentru desemnarea constructorului. Este vorba despre societatea comercială Loyal Impex Suceava, împreună cu doi subcontractanţi, respectiv Casa Grup şi Euro Design, ambii din Suceava.

Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care precizează că oferta este înregistrată după ce s-a efectuat o actualizare a indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei, în sensul creşterii valorii acestora. „În sfârşit avem depusă o ofertă la proiectul de creştere a eficienţei energetice a sediului Primăriei Municipiului Suceava. Îmi doresc din toată inima să fie o ofertă câştigătoare, să fie eligibilă, corectă, în conformitate cu caietul de sarcini, în aşa fel încât să putem demara lucrările la acest proiect important” a declarat şeful executivului municipal, precizând că noua valoare de la care porneşte licitaţia este cea de 6,69 milioane de lei fără TVA.

Pe 10 octombrie 2018, după o primă încercare, Ion Lungu anunţa că la licitaţia deja ţinută nu se arătase interesată nicio societate, punând reticenţa pe seama complexităţii intervenţiilor, dar şi a lipsei mânii de muncă având calificarea necesară. Licitaţia pentru desemnarea constructorului a fost reluată „de urgenţă” pe 31 octombrie, însă firma care a cumpărat caietul de sarcini nu a mai intrat şi în etapa finală. Licitaţia a fost relansată în ianuarie 2019, contractul de finanţare a proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Primăriei municipiului Suceava” fiind semnat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3, „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Durata de realizare este de 24 de luni, printre principalele intervenţii la clădirea administrativă din Areni numărându-se îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii; reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor de preparare şi transport a agentului termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire şi prepararea apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor şi înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă; înlocuirea lifturilor şi a circuitelor electrice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: