Peste 450 de participanţi la cea de-a XI-a ediţie Open Doors ASSIST

La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava s-a desfăşurat miercuri, 20 martie a.c., cea de-a XI-a ediţie a celui mai mare eveniment tehnologic al primăverii, Open Doors ASSIST. Evenimentul a fost organizat de ASSIST Software în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, adresându-se atât studenţilor, cât şi specialiştilor care doresc să descopere ultimele tendinţe din domeniul tehnologiei.

Manifestarea a reunit peste 450 de participanţi şi a oferit studenţilor interesaţi să înceapă o carieră în IT informaţii preţioase cu privire la activitatea companiei sucevene ASSIST Software.

Cătălina Micliuc, marketing manager în cadrul companiei ASSIST Software, a precizat în deschiderea evenimentului că tema din acest an este una de actualitate şi intens dezbătută la nivel mondial, respectiv „Artificial Intelligence – from code to innovation”.

„De la an la an încercăm să venim cu ceva nou, cu lucruri inovative şi să răspundem nevoilor voastre în ceea ce priveşte industria IT. De aceea, anul acesta ne-am dorit să facem cel mai mare eveniment tehnologic din Suceava, să mărim numărul de prezentări şi să fiţi la curent cu tot ceea ce înseamnă noutăţi din industria IT” a spus Cătălina Micliuc.

Ediţia din acest an a evenimentului a adus în faţa studenţilor mai multe acţiuni în paralel.

Pe de-o parte, în holul din faţa rectoratului din corpul E, a fost amenajată o zonă cu standuri de prezentare, unde studenţii au avut posibilitatea să experimenteze lumea realităţii virtuale cu ajutorul unor aplicaţii special concepute de specialiştii de la ASSIST, să afle detalii despre proiectele dezvoltate în companie şi despre cultura organizaţională, iar pe de altă parte să participe la prezentările tehnice care au abordat subiecte de actualitate din industria tehnologică şi care au fost livrate exclusiv de către specialiştii companiei sucevene.

„Ceea ce aţi văzut pe holul din faţa rectoratului reprezintă proiecte realizate în totalitate de către colegii noştri, în cadrul concursului intern «Best Innovative Minds». Acesta este cel mai mare concurs intern care se desfăşoară în cadrul ASSIST şi care îşi propune să încurajeze colegii noştri să vină cu idei ingenioase de proiecte software” a precizat Cătălina Micliuc.

Ea a menţionat că în acest an compania suceveană îşi propune ca acest concurs să se adrese şi studenţilor pasionaţi de tehnologie, astfel încât în fiecare echipă finalistă să se regăsească şi câte un student.

Totodată, Cătălina Micliuc a explicat că ediţia din acest an a oferit participanţilor şansa de a lua parte gratuit la o varietate de prezentări tehnice pe teme precum: Artificial Intelligence, Machine learning, Blockchain, Augmented Reality, Virtual Reality, Gaming etc.

Astfel, dacă la celelalte ediţii toate prezentările aveau loc într-o singură sală, anul acesta vizitatorii au avut posibilitatea să aleagă dintr-un număr mai mare de prezentări, care s-au desfăşurat concomitent în trei săli diferite din corpul E al universităţii.

Mai mult decât atât, una dintre săli a fost dedicată dialogului direct dintre reprezentanţii universităţii şi cei ai companiei ASSIST Software, cu privire la proiectele de cercetare şi dezvoltare derulate de ASSIST, dar şi la oportunităţile de colaborare dintre cele două entităţi, în cadrul proiectelor private şi europene.

Şi în acest an, ASSIST Software a pregătit o tombolă specială pentru participanţii la eveniment, premiul cel mare constând într-un dispozitiv de ultimă generaţie Amazon Echo Show (2nd Gen). Premiul a fost câştigat de Coşarcă Robert, de la Facultatea de Electronică Aplicată, anul II.

Ca şi la ediţiile precedente, pe parcursul evenimentului studenţii au avut ocazia de a aplica pentru un internship în cadrul companiei ASSIST Software sau chiar pentru unul dintre joburile disponibile.

La cea de-a XI-a ediţie a celui mai mare eveniment tehnologic al primăverii, Open Doors ASSIST, participanţii au putut experimenta lumea realităţii virtuale prin intermediul unor aplicaţii special create de echipa ASSIST.

Un element atractiv a fost un concurs de tip AR Treasure Hunt, dezvoltat de echipa de Mobile Development de la ASSIST, în cadrul căruia participanţii au fost invitaţi să descopere anumite elemente de realitate augmentată amplasate în corpul E, să le colecteze cu ajutorul aplicaţiei de pe telefon, la final fiind răsplătiţi cu premii atractive de către organizatori. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: