Lansarea trenului Cernăuţi – Suceava nu va avea loc în viitorul apropiat

Potrivit ministrului infrastructurii al Ucrainei, Volodymyr Omelean, dezvoltarea unor proiecte de infrastructură feroviară în regiunea Cernăuţi nu este prevăzută în viitorul apropiat. Conform acestuia, noi căi feroviare nu vor fi puse în funcţiune. În special, este vorba despre trenurile către Ujgorod (Transcarpatia) şi Suceava (România), precum şi despre lansarea unui tren către Odesa prin Republica Moldova.

„În prezent, pentru a realiza aceste direcţii, este necesară o investiţie semnificativă de către Compania feroviară «Ukrzaliznyţia» care deocamdată nu sunt prevăzute în planul financiar” a declarat Volodymyr Omelean.

Potrivit lui, în prezent ministerul este preocupat de electrificarea căii ferate dintre Cernauţi şi Lviv. „Dacă vom reuşi realizarea acestor proiecte va fi un pas înainte. În acest sens vom putea reduce semnificativ costurile şi vom accelera transportarea pasagerilor” a precizat ministrul. (Agenţia BucPress)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: