Şase firme au obţinut măriri ale valorii contractelor încheiate cu Primăria Suceava, determinate de majorarea salariului minim

Primăria Municipiului Suceava a procedat la actualizarea valorii contractelor pentru şase lucrări licitate şi aflate în curs de execuţie. Măsura a fost luată ca urmare a creşterii, de la 1 ianuarie 2019, a salariului minim brut garantat în plată, majorare care se răsfrânge simţitor asupra costurilor cu manopera.

Conform primarului Ion Lungu, actualizarea s-a făcut doar „pentru restul de lucrări de executat”, printr-un act adiţional privind includerea creşterii costului cu plata salariilor. Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că în cauză sunt contractele pentru extinderea reţelelor de gaze naturale în Burdujeni-sat şi cartierul Tinereţii; extinderea reţelelor de alimentare cu apă pe strada Traian Ţăranu din cartierul Obcini; modernizarea străzii Lev Tolstoi din Burdujeni-sat; reabilitarea reţelelor de transport agent termic şi a punctelor termice; cel de amenajare a străzilor şi parcărilor în cartierul Europa.

„Am actualizat manopera la un număr de şase contracte, conform Ordonanţei nr. 114. Am avut discuţii, după care s-a făcut inventarierea restului de lucrări de executat în anul 2019, s-au reactualizat valorile şi suntem în faza de semnare a actelor adiţionale” a punctat şeful administrativului municipal sucevean.

În cauză sunt şi firmele care au adjudecat serviciul de reparare şi întreţinere a infrastructurii rutiere, respectiv Autotehnorom, Florconstruct, SUCT şi ConBucovina. Potrivit primarului, acestea au început lucrările de reabilitare de pe strada Curtea Domnească, demarate la finele anului 2018, precum şi cele de pe străzile Eroilor, Dragoş Vodă, Biruinţei, Viitorului, Luceafărului şi Grigore Ureche.

„În fiecare săptămână vom face comandamente cu aceste firme, în aşa fel încât să ţinem din scurt lucrările de asfaltare şi să recuperăm ce nu s-a făcut anul trecut. Este un lucru bun că sunt patru firme, că nu avem datorii la ele şi sperăm să aibă şi forţa de muncă necesară. De asemenea, avem şi un buget disponibil de 30 de milioane de lei, ceea ce înseamnă toate premisele necesare pentru a asfalta foarte mult şi a face lucrări de calitate” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: