Preoţii din Protoieria Fălticeni au donat un nou aparat medical pentru spitalul fălticenean

În prima săptămână din Postul Sfintelor Paşti, urmând îndemnul Sfântul Apostol Iacov din epistola sa, în care spune că nu poate fi credinţă fără fapte, preoţii din parohiile arondate Protoieriei Fălticeni, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, au donat un nou aparat pentru Ambulatoriul din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.

În baza protocolului de colaborare între cele două instituţii, preoţii au dorit să revină cu o astfel de acţiune social-filantropică, deoarece cabinetul de Balneologie şi Recuperare Medicală (BFT), din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, nu dispunea de asemenea dispozitiv medical, care facilita activitatea în acest domeniu.

Aparatul medical de tip BTL 5820 SL Combi face parte din ultima generaţie şi este folosit în mediul medical pentru proceduri de electroterapie, termoterapie, terapie cu ultrasunete şi laser. El are o valoare de 20.000 lei şi a fost predat miercuri, 13 martie a.c., în prezenţa dlui dr. Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, dnei dr. Tatiana Stancu – medic specialist BFT şi recuperare medicală, a părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, dar şi a unei părţi dintre preoţii care s-au implicat în realizarea donaţiei. Implicarea Bisericii în susţinerea actului medical, dar mai ales a preoţilor din Protoieria Fălticeni, a fost remarcată de cadrele medicale şi îndeosebi de managerul Vlad Morariu, care a ţinut să mulţumească fiecăruia în parte atât pentru ajutorul acordat, ci şi pentru desele activităţi, „pentru că simţim într-adevăr ajutorul dumneavoastră. Este un gest foarte important pentru noi, întrucât cabinetul BFT nu avea în componenţă un astfel de dispozitiv, de care foarte mulţi pacienţi au nevoie. Mulţumim părintelui protoiereu, tuturor preoţilor şi celor care au fost alături de noi pentru a avea acest aparat în spitalul fălticinean, drept pentru care începând de astăzi va intra deja în folosinţă”.

Precizăm că BTL 5820 SL Combi este al cincilea dispozitiv medical primit de instituţia medicală din partea preoţilor din Protoieria Fălticeni.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a mulţumit managerului Vlad Morariu, care a acceptat realizarea acestui demers, dar mai ales preoţilor care au fost prezenţi şi care „şi-au făcut timp pentru a participa la această activitate, dacă ţinem cont de programul încărcat al slujbelor în această perioadă de timp, din prima săptămână al Postului Sfintelor Paşti. Ne bucurăm că putem veni în sprijinul celor care au mare nevoie de acest ajutor şi va fi cu atât mai folositor pentru că este dăruit din inimă, cu dragoste creştină, pentru că mai ales orice faptă bună făcută este primită de Dumnezeu. Acest gest nu va fi unul singular, ci face parte din multele acţiuni sociale pe care dorim să le derulăm anul aceasta la nivelul spitalului, căminelor de asistenţă socială şi şcoli, în numele Bisericii, dar mai ales ale preoţiilor şi al credincioşilor binevoitor”.

Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: