Deputatul Ioan Bălan:

Lipsa investiţiilor costă vieţi !

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, în Parlament, că până când alianţa toxică PSD – ALDE nu va fi dată jos de la guvernare să nu ne aşteptăm la nimic bun în viaţa românilor: nici la spitale regionale, nici la şcoli moderne şi nici la autostrăzi şi căi ferate.

„Când noi, liberalii, susţinem că România are nevoie de investiţii ca de aer, avem toate argumentele de partea noastră! Fără investiţii, o ţară nu numai că nu reuşeşte să se dezvolte, nu numai că nu face niciun pas în sensul modernizării, nu numai că nu reuşeşte să-şi ţină tinerii în ţară, ci se prăbuşeşte încet, încet sub presiunea infrastructurii învechite, deja existente. Orice gospodar ştie că, dacă nu-şi întreţine casa, mai devreme sau mai târziu nu va mai putea locui în ea. Pentru cei din PSD şi ALDE nu este deloc important faptul că în şcoli, unele chiar din judeţul Teleorman, tavanele au căzut peste copii aflaţi în sălile de clasă sau că micuţii merg în continuare la toaletele din spatele curţii, unele fiind adevărate capcane ale morţii!” a spus Bălan într-o declaraţie politică.

El a arătat că pentru Liviu Dragnea şi Eugen Teodorovici nu contează că ambulanţele vechi se strică pe drum către pacienţi sau că spitalele din reţeaua Ministerului Sănătăţii nu au primit în ultimii 2 ani bani nici măcar pentru văruirea pereţilor.

„Al treilea Guvern PSD – ALDE este cu totul nepăsător că banii europeni zac în vistieria Uniunii Europene, deşi Moldova nu are niciun kilometru de autostradă, că drumurile s-au umplut de gropi, iar trenurile de marfă şi de călători merg mai încet decât în vremea Regelui Ferdinand!” a spus Bălan.

Potrivit acestuia, realizarea investiţiilor nu este nicidecum un subiect marginal, care să alimenteze declaraţiile politicienilor în campaniile electorale, pentru că de modul în care se realizează investiţiile într-o ţară depind sănătatea economiei naţionale, prosperitatea cetăţenilor şi siguranţa vieţii noastre, a tuturor.

„Lipsa investiţiilor costă vieţi! Lipsa investiţiilor înseamnă oameni care mor cu zile în spitale, înseamnă copii puşi în pericol de şcolile fărâmate, înseamnă decese îngrozitoare care se produc pe drumurile naţionale înguste, găurite şi pline de pericole. Lipsa investiţiilor înseamnă o neîncredere tot mai mare a cetăţenilor în instituţiile statului român, deoarece Guvernul le bagă mâna în buzunar, prin impozite şi taxe, tocmai ca să le construiască şcoli, spitale şi drumuri, însă, în realitate nu o face” a atenţionat Ioan Bălan.

Parlamentarul liberal sucevean a mai spus că cel mai sigur şi rapid mijloc de transport ar trebui să fie transportul de marfă şi de călători pe calea ferată, el arătându-se foarte mirat că nimeni nu reacţionează în România în situaţia în care, în numai două săptămâni, nu mai puţin de cinci trenuri au deraiat din cauza şinelor învechite sau a vagoanelor uzate extrem de mult, iar situaţia este cu atât mai gravă cu cât aceste trenuri nu au sărit de pe şine în acelaşi loc, ci în puncte total diferite din ţară: Hunedoara, Braşov, Bistriţa, Caraş Severin şi Craiova.

„Mulţi s-au mirat că o asemenea nenorocire nu s-a întâmplat pe calea ferată Suceava – Bucureşti, care bate orice recorduri şi la vechime şi la uzură şi la faptul că nu s-au mai făcut lucrări de întreţinere de la căderea comunismului. Explicaţia este foarte simplă – de la Suceava la Bucureşti abia dacă mai circulă câteva trenuri, iar melcul ar putea fi considerat vitezoman faţă de trenurile care traversează Moldova. Da, viteza de deplasare este mai mică decât în perioada interbelică!” a spus Bălan.

El a mai declarat că este trist că Răzvan Cuc, pentru a doua oară ministru la Transporturi, după ce reuşise marea contraperformanţă să construiască zero kilometri de autostradă în primul mandat, a mimat preocuparea pentru lipsa infrastructurii din Moldova, când a venit recent la Suceava.

„Domnia sa a venit doar pentru poze şi declaraţii pentru presă, nu ca să se ocupe de drumuri şi de calea ferată, căci nu şi-a prăfuit pantofii ca să vadă cum arată starea drumurilor naţionale din Bucovina! Nu a avut bunul simţ să coboare din maşină şi să vadă, de pildă, cum arată Drumul naţional 29 A, care face legătura între Suceava şi Dorohoi. S-ar fi speriat, cu siguranţă, şi ar fi crezut că a nimerit într-o zonă calamitată” a spus Bălan.

El a mai arătat că ministrul Cuc nu a avut curajul nici să vadă cum arată şinele de cale ferată, cum arată trecerile la nivel cu calea ferată sau cum au dispărut marcajele şi semnalizările rutiere.

„Până când această alianţă toxică PSD – ALDE nu va fi dată jos de la guvernare, să nu ne aşteptăm la nimic bun în viaţa românilor: nici la spitale regionale, nici la şcoli moderne şi nici la autostrăzi şi căi ferate” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: