Investiţiile din municipiul Suceava, peste o treime din bugetul care va fi aprobat pe 4 aprilie

> O contribuţie covârşitoare o au „cele 11 proiecte europene prinse în buget şi aflate în diverse faze, unele de finalizare, altele de implementare” a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că, pe total, bugetul lui 2019 este mai mare cu aproape 25% faţă de cel din 2018

Bugetul municipiului Suceava va fi aprobat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 4 aprilie, a anunţat, miercuri, Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ, menţionând că şi-a pus speranţa în actul normativ care elimina perioada prevăzută pentru consultare publică, însă respectiva ordonanţă nu a mai fost dată.

„Nu s-a întâmplat nimic până cum, deşi se spunea că se va da o ordonanţă de urgenţă prin care termenul de consultare publică, de 15 zile, să nu mai fie obligatoriu pentru bugetul local. Am fi putut să aprobăm bugetul mai repede, respectiv pe 28 martie. Însă, având în vedere că ordonanţa nu s-a dat, conform calendarului de până acum, cel mai repede îl vom putea aproba pe 4 aprilie” a arătat şeful executivului.

Lungu spune că proiectul bugetului municipiului Suceava a fost definitivat la timp, fiind, la partea de venituri, în valoare de 390,056 milioane de lei, dintre care 255,730 de milioane de lei pentru secţiunea de funcţionare şi 134,307 de milioane de lei pentru secţiunea de dezvoltare. În total, în comparaţie cu anul 2017, bugetul înregistrează o creştere de 24,16%, investiţiile fiind „creditate” cu un plus de 48,36%, având o pondere de 34,43% din cheltuieli, ceea ce înseamnă că se poate vorbi despre „un buget al dezvoltării”.

„Această creştere faţă de anul trecut vine, în primul rând, din cele 11 proiecte europene prinse în buget şi aflate în diverse faze, unele de finalizare, altele de implementare, iar altele de aprobare” a evidenţiat şeful municipalităţii. Pe capitole bugetare, ponderea de 20,24% este deţinută de transporturi, urmând alocările de 13,78% pentru învăţământ; 11,75% pentru locuinţe şi dezvoltare; 10,45% pentru cultură şi recreare, 9,81% pentru combustibil şi energie. „Este un buget destul de consistent, încercăm să fim optimişti – pentru că alte soluţii nu avem –, să-l aprobăm cât mai repede şi să demarăm, în special, lucrările de investiţii. Unele dintre ele sunt în aşteptare pentru demararea procedurilor de licitaţie, iar altele au fost iniţiate, prevalându-ne de «clauza suspensivă»” a subliniat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: