Deputatul PSD Maricela Cobuz salută decizia Guvernlui de a reînfiinţa magazinele tip Alimentara şi Aprozar, care vor concura hipermarketurile

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susţinut în Camera Deputaţilor o declaraţie politică prin care a salutat reînfiinţarea magazinelor tip Alimentara şi Aprozar prin Casa de Comerţ Agroalimentar „Unirea” care, după opinia sa, reprezintă un pas important spre o alimentaţie mai sănătoasă şi o măsură importantă pentru fermierii români.

Magazinele Alimentara şi Aprozar au funcţionat în perioada comunistă, fiind magazine de comercializare a produselor alimentare, respectiv agroalimentare.

Ministrul Agriculturii, Petre Daia, susţine că deschiderea magazinelor de tip Alimentara şi Aprozar ce vor fi deţinute de Casa de Comerţ Agroalimentar „Unirea” este singura măsură care poate să-i facă pe marii comercianţi să reducă preţurile la fructe, legume şi produse româneşti.

În cadrul declaraţiei politice, deputatul Maricela Cobuz a precizat că Guvernul României a aprobat, printr-o hotărâre de guvern, înfiinţarea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea”, ca un mecanism comercial funcţional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale.

Înfiinţarea Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea” a fost un obiectiv asumat de Guvernul PSD – ALDE prin Programul de Guvernare, obiectiv ce a fost îndeplinit, spune deputatul sucevean.

„S-a constituit Casa Agroalimentară ca o societate pe acţiuni cu capital integrat de stat şi va funcţiona ca oricare altă societate pe piaţă, cu scopul de a prelua produsele de la producători spre a le vinde pe pieţele interne şi externe.

Astfel, vor fi înfiinţate magazine de stat cu produse exclusiv româneşti, prin care se doreşte scoaterea din piaţă a intermediarilor de produse agricole, dar şi o alternativă care să concureze cu hipermarketurile” a spus Cobuz.

Prin îndeplinirea acestui obiectiv, Guvernul României contribuie la promovarea şi valorificarea produselor autohtone către marile pieţe externe. Politicile agricole şi de dezvoltare rurală implementate de Executiv constituie stimulente pentru ca sectorul agricol să continue să fie un motor de creştere economică.

Mai mult decât atât, se are în vedere crearea de noi locuri de muncă prin care se va asigura buna funcţionare a magazinelor, depozitelor şi a centrelor de colectare a produselor agricole, a menţionat deputatul.

Maricela Cobuz a mai precizat că prin îndeplinirea acestui obiectiv se va contribui la introducerea pe piaţă a produselor alimentare sănătoase. Agricultorii români vor avea posibilitatea de a-şi vinde în magazine produsele cultivate, dar nu mai departe de o rază de 100 km, astfel încât să se asigure produse proaspete, de calitate şi atractive pentru consumatori.

În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate şi familie şi de medic pediatru, deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz precizează că va încuraja şi va susţine politic alimentaţia sănătoasă din România. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: