Camera Deputaţilor a aprobat comisia de anchetă la Tarom iniţiată de Alexandru Băişanu

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice activitatea companiei aeriene Tarom, la propunerea deputatului sucevean Alexandru Băişanu.

Băişanu a mulţumit deputaţilor pentru votul masiv în favoarea acestei comisii parlamentare de anchetă şi a subliniat că AGA de la Tarom trebuia demisă de multă vreme.

„Tocmai de aia facem anchetă ca să vedem de ce de 10 ani Tarom a fost pe pierderi” a spus Băişanu, care a menţionat că doar în anul 2010 Tarom a avut pierderi de peste 300 de milioane de lei.

El s-a întrebat ce fel de management se practică Tarom în condiţiile în care preţul biletelor este dublu pe ruta Suceava – Bucureşti faţă de Iaşi – Bucureşti.

„Vreau să-l întreb pe cel care conduce Tarom de ce un bilet de avion Iaşi – Bucureşti costă mâine 68 de euro şi de ce Suceava – Bucureşti costă 156 de euro? Ăsta e management? Asta e normalitate? Să înţeleg că ieşeanul român este mai deştept, iar suceveanul român e mai prost pentru că poate plăti dublu?” a întrebat Băişanu.

El a mai spus că o altă problemă vizată este cea privind vânzarea a două aeronave din flota Tarom „la preţuri de scobitori”, urmând a fi stabilit cui s-au vândut şi dacă cei care au făcut-o aveau dreptul s-o facă.

„Sper ca după această anchetă societatea Tarom să rămână curată, să rămână fără cei care nu au fost în stare să o gestioneze până acum şi au dus-o în colaps, având numai pierderi suportate de români” a conchis Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: