După ce a spus că acţiunea lansată de Ştefan Mandachi pentru autostrăzi e „circ”...

Premierul le cere românilor să pună umărul la accelerarea proiectelor pentru infrastructura de transport

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, marţi, un apel românilor care îşi iubesc ţara să pună umărul la accelerarea proiectelor pentru infrastructura de transport, la o zi doar după ce cataloga drept „circ” campania „România vrea autostrăzi”, lansată de Ştefan Mandachi.

Dăncilă a spus în şedinţa de guvern de ieri că s-a vorbit despre cea mai acută problemă: infrastructura de transport.

„Avem această obligaţie, ca după ani de zile în care acest domeniu a mers cu încetinitorul, să meargă de acum pe repede înainte. A venit momentul să punem toţi umărul la acest proiect. Lansez un apel către toţi cei care îşi iubesc ţara, să ne unim în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură. Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România” a spus premierul.

 „Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârşitul lunii ianuarie acordul de mediu pentru autostrada Piteşti – Sibiu a fost contestat de trei persoane. Doi cetăţeni din România şi unu din Dublin. Motivele invocate: număr insuficient de ecoducte pentru mamifere mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci. Mă întreb cum este posibil aşa ceva? În acelaşi timp mă întreb ce interese au aceşti oameni? Pentru că, cu siguranţă, nu au interes pentru România şi pentru români” a mai spus premierul.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a calificat, luni, la Craiova, protestul de vineri pentru autostrăzi drept „circ”, spunând, într-un discurs la Uzina Ford din Craiova, că „lipsa autostrăzilor e o problemă esenţială, dar nu le putem dezvolta decât punând umărul la acţiuni, nu făcând circ”.

Reamintim că antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi a lansat campania „România vrea autostrăzi” şi a inaugurat, vineri, „primul metru de autostradă din Suceava”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: