Efectele terapeutice ale sfeclei roşii

 Sfecla roşie (Beta vulgaris), este o plantă legumicolă şi medicinală care este cultivată în grădinile şi pe ogoarele gospodarilor şi a fermierilor din zona montană. Conform cercetărilor horticole şi naturiste desfăşurate în ultima perioadă de timp s-a ajuns la concluzia că sfecla roşie are foarte multe efecte terapeutice. Rădăcinile de sfeclă roşie consumate proaspete vindecă: diabetul, cancerul, bolile musculare, gastrita, hipertensiunea arterială, hepatita, constipaţia, ateroscleroza, anemia etc. Cercetările naturiste ne relatează faptul că sucul de sfeclă roşie poate să vindece boli precum cancer, tumorile şi bolile de ficat. Gospodinele bucovinene folosesc rădăcinile proaspete de sfeclă în bucătăria lor la prepararea salatelor, a borşurilor şi la garniturile din carne. Această legumă conţine vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C. Pe lângă acestea sfecla mai conţine minerale: potasiu în proporţie de 16% şi magneziu în proporţie de 12%. Datorită efectelor terapeutice deosebite sfecla roşie este o legumă rentabilă din punct de vedere economic, care merită să fie cât mai mult cultivată în grădinile şi în ogoarele fermierilor şi a gospodarilor din întreaga zonă montană a României. (Ing. horticol diplomat LAURIAN UNGURIAN, Agenţia Naţională a Zonei Montane Vatra Dornei)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: