Miercuri, la Biroul Francez din Suceava

Ziua Internaţională a Francofoniei

În fiecare an, în ziua de 20 martie, 80 de ţări şi guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, sărbătoresc Ziua Internaţională a Francofoniei.

„Este ocazia pentru o pledoarie în favoarea multilingvismului, a descoperirii tradiţiilor şi culturilor diferite, un prilej pentru a pune în valoare bogăţia, diversitatea francofoniei culturale şi pentru a creşte atractivitatea acesteia în lume. Ca urmare, peste tot au loc întâlniri cu artişti şi scriitori, conferinţe, ateliere şi spectacole care ilustrează vitalitatea limbii franceze şi diversitatea formelor de expresie” au anunţat reprezentanţii Biroului Francez din Suceava.

Potrivit sursei citate, judeţul Suceava, care ocupă locul I în ţară din punctul de vedere al numărului de elevi care învaţă limba franceză şi este unic în lume prin proiectul „Francofonia în comunitate”, se integrează perfect în contextul plurilingvismului francofon.

Miercuri, 20 martie a.c., la ora 17, la Biroul Francez, micii francofoni vor repeta lexicul casei şi vor învăţa verbul „etre” prin diverse jocuri şi activităţi propuse de Mariana Şovea şi de Maxence Caron.

„Începând cu ora 18, vă invităm să ne fiţi aproape la lansarea cărţii «Theodor Cazaban ou la révolte silencieuse» de Gina Puică şi a revistei «Rythmes, couleurs et paroles francophones» nr. 1/2018. Ne bucurăm de participarea dnelor Elena Brânduşa Steiciuc şi Mariana Şovea de la Universitatea «Ştefan cel Mare», a dlui Constantin Severin, scriitor şi pictor, a dlui Maxence Caron, lector de franceză la Universitatea «Ştefan cel Mare»/ Biroul Francez, care vor prezenta cartea şi revista menţionate. La ora 19, participanţii la aceste activităţi sunt invitaţi să schimbe impresii şi gânduri în jurul unui «pot francophone»” a arătat sursa citată. Intrarea este liberă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: