Prefectura Suceava a început pregătirile pentru alegerile europarlamentare

> În judeţ vor fi organizate 560 de secţii de votare > Numărarea voturilor va fi înregistrată, neîntrerupt, audio-video

 Prefectura Suceava a început pregătirile pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, din 26 mai 2019, iar prefectul a emis, săptămâna trecută, un ordin privind constituirea Comisiei tehnice judeţene Suceava pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.

Comisia tehnică este coordonată de prefect şi are în componenţă reprezentanţi sau şefi ai unor instituţii cu competenţă în organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare.

Tot prin ordin de prefect, a fost constituit Grupul tehnic de lucru de pe lângă Comisia tehnică judeţeană Suceava, pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.

Totodată, a fost stabilită dimensiunea ştampilelor ce vor fi utilizate, au fost efectuate demersuri pentru asigurarea sediului şi dotării biroului electoral judeţean şi au fost stabilite cantităţile de materiale necesare votării, urmând a fi demarată procedura de achiziţie a acestora.

Bugetul alocat pentru organizarea alegerilor europarlamentare la nivelul judeţului Suceava se cifrează la 3,963 milioane lei.

Joia trecută, Prefectura Suceava a organizat prima instruire cu primarii şi secretarii unităţilor teritorial-administrative din judeţul nostru, privind responsabilităţile acestora în organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare.

Instruirea a fost organizată cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente Suceava, la şedinţa de instruire fiind prezent reprezentantul acesteia, Ovidiu Butnariu.

Prefectul Mirela Elena Adomnicăi i-a informat pe reprezentanţii localităţilor din judeţ despre măsurile tehnice principale care trebuie duse la îndeplinire, obligaţii legale ce le revin pentru amenajarea secţiilor de votare şi activităţile concrete pe care trebuie să le întreprindă pentru buna desfăşurare a alegerilor europarlamentare.

Prefectul Mirela Adomnicăi s-a referit la principalele noutăţi legislative privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor din 26 mai 2019, printre care prezenţa informaticianului în secţiile de votare.

 Totodată, prefectul a precizat că vor fi amenajate 560 secţii de votare, cu două în plus faţă de ultimul scrutin organizat cu prilejul Referendumului din 6-7 octombrie 2018, şi a menţionat că în toate sunt îndeplinite condiţiile pentru buna desfăşurare a alegerilor europarlamentare.

La instruirea cu primarii, reprezentantul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, col. Mihai Dascălu, a făcut precizări despre măsurile de prevenire şi combatere a fraudelor electorale, prin asigurarea securităţii cibernetice şi a protecţiei datelor cu caracter personal prelucrate în context electoral.

Potrivit noilor reglementări, numărarea voturilor va fi înregistrată neîntrerupt audio-video, iar procesele-verbale din fiecare secţie de votare pentru consemnarea rezultatelor voturilor vor fi fotografiate şi trimise către Biroul Electoral Central de operatorii de calculator din fiecare secţie de votare. Col. Dascălu a rugat reprezentanţii localităţilor să se asigure de ritmicitatea operărilor în listele electorale, în termenul stabilit prin lege.

Prin Hotărârea Guvernului României nr. 80/15.02.2019 a fost stabilită ziua de duminică, 26 mai 2019, ca dată a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: