În ultimii 2 ani

Peste un milion de euro pentru bunăstarea porcinelor şi a păsărilor din judeţ

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii M14 şi Măsurii 14T – „Plăţi privind bunăstarea animalelor”. Este vorba despre campania pe anul 2019, ţinta fiind fermierii care intenţionează să contracteze, de la instituţiile bancare sau de la cele nebancare cu care APIA are încheiate convenţii, credite în vederea finanţării activităţilor curente.

APIA Suceava informează că, la cererea crescătorilor, adeverinţele vor confirma că ei au depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2018, în cadrul „Pachetului A – porcine” sau „Pachetului B – păsări”. Tot în adeverinţă se va confirma suma reprezentând 70% din valoarea solicitată în cererea de plată pentru anul de angajament 2019, valoarea creditului acordat urmând a fi de 90% din suma înscrisă în adeverinţa beneficiarului. Conform APIA, dobânda aferentă creditelor va fi de ROBOR 6M+maxim 2%. În ceea ce priveşte comisioanele practicate de instituţiile financiare, APIA recomandă fermierilor „să analizeze cu atenţie sporită soluţiile de finanţare propuse de instituţiile financiar-bancare şi de cele nebancare, în ceea ce priveşte costul acestora”.

 În 2018, pentru schema de ajutor în sectorul bunăstării porcinelor, Centrul Judeţean al APIA Suceava a gestionat patru cereri în valoare de 556.619,9 de euro, depuse în 2017, dar autorizate şi plătite pe durata anului trecut. În cazul altor patru cereri depuse în 2018, în valoare de 501.940 de euro, activităţile de verificare şi autorizare sunt în curs. În ceea ce priveşte bunăstarea păsărilor, în 2017, în vederea creşterii competitivităţii sectorului avicol, în judeţ s-a depus o singură cerere. Aceasta fost autorizată la plată în 2018, cu o valoare de 71.995,73 de euro. În 2018, depusă a fost tot o singură cerere, pentru 13.245 de euro, activităţile de verificare şi autorizare fiind, de asemenea, în derulare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: