Jumătate din veniturile Serviciului de Metrologie sunt din jocuri de noroc

În 2018, Serviciul Judeţean de Metrologie Legală (SJML) Suceava a controlat, din punct de vedere metrologic, 4.302 de mijloace de măsurare, activitatea acestuia fiind completată cu etalonarea a 387 de asemenea mijloace, veniturile realizate din aceste surse fiind de 475.544 de lei.

Potrivit raportului de activitate al SJML, anul trecut realizările totale ale structurii au fost de 1,06 milioane de lei, în scădere faţă de cele de 1,13 milioane de lei din anul 2017, încasările provenind din activităţi de etalonări-verificări metrologice; autorizări-atestări pentru supraveghere metrologică; inspecţii şi testări inopinate; control prin măsurare la produselor preambalate; din activitatea de verificare tehnică a mijloacelor pentru jocuri de noroc.

„În anul 2018 au fost efectuate 126 de controale prin inspecţii şi testări inopinate, în locurile unde se efectuează măsurări din domenii de interes public, şi au fost urmărite existenţa şi valabilitatea marcajelor de conformitate pentru mijloacele de măsurare utilizate şi care se supun controlului metrologic legal, respectarea condiţionărilor impuse în aprobările de model, certificatele de examinare de tip, utilizarea unităţilor de măsură legale, utilizarea corectă a metodelor de măsurare şi adecvarea mijloacelor de măsurare” se subliniază în materialul citat. Astfel, controalele la produsele preambalate au adus un venit de 7.682 de lei, inspecţiile oprindu-se asupra a 21 de sortimente de la nouă operatori economici.

Eliberarea de autorizaţii şi avize, precum şi testarea a 537 de mijloace de măsurare au adus la bugetul SJML Suceava 83.899 de lei.

În anul 2018, SJML Suceava a făcut 1.721 de verificări tehnice ale mijloacelor de jocuri de noroc. Suma încasată de pe urma acestora s-a ridicat la 500.171 de lei, reprezentând circa jumătate din veniturile totale ale structurii metrologice sucevene.

„Controlul tehnic al mijloacelor de jocuri de noroc se exercită prin aprobări de tip şi verificări tehnice iniţiale şi periodice” se precizează în raportul de activitate al SJML. Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Suceava funcţionează în subordinea Direcţiei Regionale de Metrologie Legală (DRML) Bacău şi are drept obiective asigurarea căilor de realizare a uniformităţii măsurărilor, a exactităţii şi compatibilităţii măsurărilor, cât şi a corelării măsurărilor cu etaloanele acceptate ca referinţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: