Într-o singură săptămână

Două sesizări penale pentru tăiere ilegală şi sustragere de arbori

> Gardienii forestieri au identificat 15 cazuri de încălcare a legislaţiei, dând amenzi de 69.500 de lei şi confiscând fizic şi valoric aproape 120 mc de material lemons

 Mihai Găşpărel, inspector-şef al Gărzii Forestiere Suceava, informează că, săptămâna trecută, instituţia pe care o conduce a avut o activitate susţinută de verificare a respectării regimului silvic pe raza judeţului. Astfel, potrivit şefului structurii de control silvic, pe lângă controalele în exploatările forestiere şi în cantoanele silvice, au fost efectuate inclusiv verificări privind circulaţia materialelor lemnoase pe drumurile publice, dar şi la operatorii economici care prelucrează, depozitează ori comercializează masă lemnoasă. Inspectorul-şef Găşpărel a declarat că, în total, au fost identificate 15 de cazuri de încălcare a legislaţiei, acestea fiind sancţionate cu amenzi însumând 69.500 lei. Conform acestuia, controlorii au dispus şi măsuri complementare, precum confiscarea fizică a materialului lemnos (cherestea din răşinoase) cu un volum de 51,9 mc, la care se adaugă confiscările valorice pentru 66,32 mc, printre care 49,48 mc de lemn rotund de lucru. Găşpărel spune că majoritatea controalelor care au avut ca ţintă operatorii economici au fost efectuate, conform planurilor de acţiune comune, cu poliţiştii suceveni. În cadrul acţiunilor de cooperare interinstituţională, cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi cei ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” Suceava, s-au constatat importante abateri de la respectarea regimului silvic şi, în consecinţă, au fost formulate două sesizări penale pentru tăiere ilegală şi sustragere de arbori.

„Verificările continuă sub aspectul desfăşurării de cercetări de către cei abilitaţi. Precizăm faptul că în zonele în care au fost semnalate încălcări privind respectarea regimului silvic, vor continua acţiunile de control” a conchis Mihai Găşpărel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: