„Suceava nu poate prospera fără coeziune socială şi teritorială”

Peste 1.000 de lideri locali şi regionali din întreaga Uniune Europeană au dezbătut, joi şi vineri, viitorul administraţiei publice europene, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Summitului European al Regiunilor şi Oraşelor, eveniment internaţional organizat în cadrul Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene.

Interesul primarilor suceveni şi implicarea activă a acestora pentru trasarea şi aplicarea politicilor europene de dezvoltare locală este dovedită prin participarea a 12 primari, judeţul Suceava fiind cel mai bine reprezentat la acest eveniment de anvergură, care este organizat o dată la doi ani de către Comitetul European al Regiunilor.

„Suceava nu poate prospera fără coeziune socială şi teritorială! Vocea autorităţilor locale trebuie bine auzită, iar lucrările evenimentului găzduit de Palatul Parlamentului sunt esenţiale pentru implementarea programelor de dezvoltare centrate pe cetăţean şi nevoile sale. Toţi aleşii locali din judeţul nostru au avut ocazia de a cunoaşte şi de realiza un util schimb de experienţă cu omologii lor din statele membre ale Uniunii Europene”, a declarat Gabriel Costache, consilier cabinet în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, coorganizator al Summitului.

Împreună cu prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, comisarul european Corina Creţu, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, preşedintele Comitetului Economic şi Social European, Luca Jahier, primari ai capitalelor europene, structurile asociative ale administraţiei publice, peste 600 de invitaţi străini şi peste 300 de primari români şi preşedinţi de consilii judeţene din România au ajuns la concluzia că Uniunea Europeană nu poate prospera fără coeziune socială şi teritorială, fără un angajament ferm faţă de susţinerea participării cetăţenilor prin intermediul autorităţilor locale şi regionale, reafirmând angajamentul României faţă de un viitor european care nu lasă pe nimeni în urmă, în care cetăţeanul este pe primul loc.

Gabriel Costache s-a referit, în contextul Summitului, şi la acţiunea #şîeu din data de 15 martie, ora 15.00. “Cred că doar societatea civilă este îndreptăţită să participe la această manifestare socială. Cât despre liderii politici din Consiliul Judeţean, cred că ar fi putut acţiona mai degrabă în beneficiul cetăţenilor prin prezenţa la un eveniment de anvergura europeană a celui organizat ieri şi astăzi”, a concluzionat Gabriel Costache.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: