Sezonul de iarnă la Vatra Dornei, încheiat cu horă şi paradă a portului tradiţional, pe schiuri

Zeci de bucovineni îmbrăcaţi în costume populare au participat, duminică după-amiază, la ultimul eveniment organizat pe pârtia din Vatra Dornei, „Ia-ţi cămeşa şi bundiţa/ Hai la schi pe Veveriţa”, transmite corespondentul Mediafax.

Autorităţile din Vatra Dornei, în colaborare cu Serviciul Salvamont Vatra Dornei, au decis să încheie sezonul de schi într-un mod inedit: iubitorii sportului de iarnă au fost invitaţi să schieze îmbrăcaţi în costum popular.

Astfel, aproximativ 50 de bucovineni au lăsat acasă echipamentele tradiţionale de schi şi au îmbrăcat „cămeşa” cusută de mână şi „bundiţa” – cojoacele confecţionate manual şi au venit pe pârtia de la Vatra Dornei.

Pe pârtia Veveriţa schiorii au fost aşteptaţi cu muzică şi mâncare tradiţională, aşa că înainte de a testa pârtia care a fost pregătită special pentru eveniment, au încins o horă.

„Este un eveniment inedit, la Vatra Dornei s-a organizat primul eveniment de acest gen din ţară – schiorii au fost chemaţi să vină în costum popular pe pârtie. Am fost şi anul trecut şi abia am aşteptat ediţia de anul acesta. Vremea este foarte frumoasă, este cald, pârtia e în condiţii foarte bune iar atmosfera e una specială, cu muzică tradiţională. E un eveniment care promovează într-un mod inedit două lucruri importante pentru turismul din zonă – pârtia de schi şi costumul popular din Ţara Dornelor”, a povestit, pentru corespondentul Mediafax, Ioana Moldovan, una dintre participante.

Pârtia de schi Veveriţa a fost deschisă în 2011, are 780 de metri şi un grad de dificultate mediu.

Evenimentul „Ia-ţi cămeşa şi bundiţa/ Hai la schi pe Veveriţa” este organizat de Primăria municipiului Vatra Dornei, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, Casa de Cultură „Platon Pardău”, Serviciul Public Salvamont Vatra Dornei şi pentru a promova turismul şi portul tradiţional din Bucovina. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: