Ion T. Lazăr continuă să spere

Unul dintre obiectivele declarate ale iniţiativei scriitorului Ion T. Lazăr, putnean de origine, de a acorda o bursă unui elev bun la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale modeste ale părinţilor săi, elev al liceului din Vicov (pe care însuşi scriitorul l-a absolvit cândva), a fost acela de a-şi propune gestul ca pe o sugestie şi pentru alţi oameni cu dare de mână. Ar fi (fost) frumos dacă, în ani, s-ar aduna câteva nume de donatori care să sprijine inteligenţa copiilor locului.

Veţi afla chiar din această ediţie a ziarului că săptămâna trecută s-a consumat la liceul din Vicovu de Sus cea de-a treia „lansare” de burse consacrate unor elevi buni, dar neajutaţi de situaţii materiale strălucite. De data aceasta au fost acordate trei burse, toate însă diminuate ca valoare, fiecare a câte 400 de euro. La festivitatea organizată în cadrul liceului, trei eleve cu rezultate bune la învăţătură au primit banii din partea scriitorului I.T. Lazăr cu sugestia ca, dacă le va fi cu putinţă, să-şi ajute colegii la materiile pe care bursierii sunt stăpâni.

După cum remarcaţi, numărul bursierilor a crescut în acest an la trei, după ce anul trecut acesta crescuse la doi. Se împlineşte astfel dorinţa scriitorului de a creşte numărul de bursieri. Numai că nu pe calea pe care el o spera: contaminaţi de exemplul său, alţi binefăcători să se adauge celor care asigură o asemenea bursă. „Nu ni s-au adăugat alţi donatori, deşi însuşi Vicovul are mulţi întreprinzători. Mi-a «salvat» însă ideea soţia mea, Elena Stâncuţ, care mi-a propus – şi, fireşte, am acceptat – să împărţim în două suma ce urma să devină bursă. Aşa că am putut-o mări puţin, încât să «încapă» în totalul sumei trei burse a câte 400 euro”.

Şi astfel, Ion T. Lazăr aruncă o nouă mănuşă celor cu bani. Se ştie, speranţa moare ultima…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: