Preşedintele CCI Suceava, Nicolae Troaşe, despre acţiunea de protest de astăzi:

Se celebrează rezultatul a 30 de ani de dezvoltare în domeniul infrastructurii şi al construcţiilor de autostrăzi în Suceava

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Nicolae Troaşe, a declarat că acţiunea de protest lansată de tânărul antreprenor sucevean Ştefan Mandachi de vineri, 15 martie, de la ora 15, când 15 minute toţi cei care susţin demersul vor înceta activitatea, nu reprezintă neapărat forma uzuală de exprimare a mediului privat, dar se pare că aceasta este singura soluţie prin care se poate „să conştientizezi realităţi şi să mobilizezi resurse”.

„Mesajul şi efervescenţa creată de campania «România vrea autostrăzi» transmite în primul rând mesajul unitar şi transmis la unison al mai multor generaţii, al tuturor categoriilor sociale şi profesionale, inclusiv al antreprenorilor şi unul din puţinele după mulţi ani în care societatea transmite aceeaşi solicitare sub forma unui protest, dar şi un mesaj de saturaţie” a spus Troaşe.

Preşedintele CCI Suceava consideră că lipsa infrastructurii şi, în mod particular, a autostrăzilor nu poate decât să condamne la subdezvoltare, precum şi lipsa oricăror mijloace prin care mediul de afaceri să se poată dezvolta corespunzător, prin care să poată deveni competitiv şi prin care să poată fi atrase investiţii, indiferent că se vorbeşte de Suceava, de regiunea nord-est sau de România în general.

„Din păcate suntem într-un moment în care, după celebrarea unor momente istorice importante, o generaţie întreagă trebuie să «celebreze» sub formă de protest rezultatul a 30 de ani de dezvoltare în domeniul infrastructurii şi al construcţiilor de autostrăzi în Suceava: un metru de autostradă.

În pofida demersurilor repetate făcute până acum, a promisiunilor, planurilor şi proiectelor mai mult sau mai puţin promovate, a legilor promulgate şi a axelor de finanţare disponibile, nu ne mai rămâne decât să ne exprimăm, din păcate, prin forme de protest” a spus Troaşe.

El consideră că acest protest, atipic şi ingenios ca mesaj şi formă de exprimare, nu reprezintă neapărat forma uzuală de exprimare a mediului privat, însă se pare că aceasta este singura cale prin care „poţi să conştientizezi realităţi şi să mobilizezi resurse”.

„Nu numai mediul privat sucevean sau din Moldova susţine acest demers, ci toţi cei care conştientizează consecinţele lipsei acestei infrastructuri până acum şi cei care caută o motivaţie să nu migreze spre locuri în care aceste ingerinţe nu există” a declarat Troaşe.

Potrivit lui, cele 15 minute nu trebuie „să reprezinte un moment efemer al unei mobilizări spontane, ci un moment de start de la care toţi cei care au şi trebuie să aibă responsabilităţi şi obligaţii cu rezultat dezvoltarea infrastructurii să poată fi responsabilizaţi şi mobilizaţi”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: