Guvernul a crescut salariile din împrumuturi, dar n-a crescut bunăstarea românilor

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, miercuri, la Suceava, că Guvernul PSD a crescut salariile din împrumuturi, dar că bunăstarea românilor nu a crescut, pentru că au crescut preţurile şi ratele la bancă.

„Guvernul ar trebui să se ocupe de stimularea economiei, de crearea de locuri de muncă şi de absorbţia fondurilor europene nu de a jugula Justiţia, aşa cum face guvernul actual” a spus Cioloş.

El a arătat că, din punctul său de vedere, treaba Guvernului este în primul rând să asigure bunăstarea românilor, aşa cum a promis în campanie.

„Tot ce vedem în România în momentul de faţă e orice numai asta nu. Salariile au crescut din bani care vin din împrumuturi externe pe dobânzi foarte ridicate. Şi au crescut salariile, dar n-a crescut bunăstarea, pentru că au crescut şi preţurile, şi ratele la bancă, încep să crească şi taxe, şi mai şi fugărim investitori din ţară suprataxându-i, pentru că Guvernul nu e capabil să se acopere bugetar, ba, mai mult, taxează şi companii de stat din domeniul energiei, în loc să le stimuleze să investească şi să devină jucători regionali” a declarat Cioloş.

Potrivit lui, existau oportunităţi de privatizare a sistemului de energie electrică din Republica Moldova în Ucraina, în alte ţări din jurul nostru, dar „Guvernul PSD îi taxează ca să împartă banii populist”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: