La Summit-ului PPE de la Bucureşti

Gheorghe Flutur va aduce în atenţia lui Manfred Weber problema autostrăzii dintre Moldova şi Ardeal

> El propune parteneriate est-vest pe modelul Bucovina – Schwaben şi va prezenta conducerii PPE proiectele de succes ale administraţiilor locale liberale

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedinte al Ligii Aleşilor Locali din PNL, va transmite candidatului PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, nevoia zonei Moldovei de autostradă est-vest, care sunt pârghiile pe care Comisia Europeană le are pentru realizarea acestei investiţii, dar şi o sugestie privind modificarea modului de finanţare a proiectelor europene, astfel încât acestea să fie considerate eligibile în funcţie de nevoile locale şi regionale.

Gheorghe Flutur este organizatorul principal, în calitate de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali din PNL, al celui de-al VIII-lea Summit al oraşelor şi regiunilor al Partidului Popular European (PPE), care se va desfăşura în weekend la Bucureşti, în prezenţa lui Manfred Weber, candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene, a secretarului general al PPE, Antonio Lopez, a 4000 de aleşi locali din România, ca şi a unor primari din ţări ale UE, cum sunt primarul Madridului, Manuela Carmena, sau al Atenei, Giorgos Kaminis.

Gheorghe Flutur a spus că în urmă cu două luni a început organizarea acestui eveniment, împreună cu Secretariatul General al PPE şi cu stafful tehnic de la Bruxelles al PPE.

„S-a lucrat intens la organizarea acestui eveniment. Ca noutate, vom prezenta un proiect pe care l-am coordonat, în care vom prezenta proiecte de succes ale administraţiei liberale locale şi judeţene din România” a spus Flutur.

El a explicat că fiecare regiune de dezvoltare va avea câte un stand cu proiecte de succes, între care două mai reprezentative vor fi prezentate conducerii PPE şi lui Manfred Weber; celelalte vor fi prezentate în format electronic.

Flutur a menţionat că pe regiunea nord-est va prezenta proiectele de succes din fiecare judeţ. Din Suceava va fi prezentat Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu transformările din ultimii 10 ani, de când a trecut din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a administraţiei judeţene condusă de PNL, şi modernizarea Aeroportului Suceava, cu efecte benefice pentru populaţie.

El a mai declarat că va adresa câteva întrebări şi sugestii conducerii PPE şi în special lui Manfred Weber, candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Prima întrebare se referă la pârghiile pe care le poate avea Comisia Europeană asupra României legate de construcţia autostrăzii între Moldova şi Ardeal, ca să nu mai fie lăsate în urmă regiunea de nord-est şi zona Moldovei, unde, din păcate se măreşte decalajul faţă de Ardeal.

El va mai sugera şi ca finanţarea de proiecte să se facă pe principiul de jos în sus.

„Dacă Bucovina are iniţiative pe turism, pe produse ecologice, pe agricultură şi industria alimentară şi avem iniţiative, să fim eligibili în aceste domenii, aşa cum alţii pot avea prioritate pe alte domenii” a spus Flutur.

Totodată, el propune parteneriate est-vest pe modelul Bucovina – Schwaben.

„Aş dori să se extindă la nivelul întregii ţări ca regiuni din est să aibă parteneriate pragmatice cu regiuni din vestul Europei. Astfel, pot deveni o şcoală şi un stimulent de dezvoltare pentru regiuni din est” a spus Flutur.

Totodată, el a spus că va prezenta în faţa conducerii PPE concluziile privind implicarea aleşilor locali în dezvoltarea României.

„Acolo unde există administraţii liberale se simte modernizarea şi dezvoltarea” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: