Festivalul „Umor Fără Frontiere în Ţara de Sus”, 2019. Primele noutăţi

 Data la care avem speranţa că ne vom întâlni cu cât mai mulţi dintre Domniile Voastre este 7 septembrie 2019. Informaţii cu privind ora şi locul vom oferi, cu mărinimia care ne caracterizează (mai ales când e vorba de informaţii), în timp util. Ceea ce e sigur, este că nu vom putea deconta cheltuieli de transport şi cazare.

Concursul literar va avea două secţiuni, Poezie de dragoste şi epigramă. 1. Poezie de dragoste, aici autorii, ulterior participanţi, apoi concurenţi şi în final premianţi, vor avea libertatea de a elibera din profunzimea lirică a sufletului auctorial detalii şi fineţuri care să convingă cititorii că, indiferent de ce va fi nou şi interesant prin galaxie, iubirea şi poezia vor rămâne la locul lor. 2. Epigramă cu tema „Regret”. Participaţi şi nu veţi regreta!

Creaţiile, inedite şi originale, se vor trimite prin email intitulat „Pentru concurs 2019”, la: mugurel_sasu@yahoo.com, ca ataşamente separate, fiecare având precizată denumirea secţiunii, semnate şi cu datele personale ale autorului (nume, nr. de telefon, adresă). Vă rugăm să iniţiaţi emailul pentru ceea ce trimiteţi pentru concurs, dar şi pentru votare, dacă se răspunde la un alt email, contribuţia dvs poate trece neobservată. Dacă trec 3-4 zile şi nu primiţi confirmare, înseamnă că e o problemă şi vă rog să reveniţi. Primitorul va forma un document în care singura posibilitate de identificare va fi un număr curent, desigur tot pe secţiuni, documentul va fi pus la dispoziţia celor care participă, pentru jurizare. Jurizarea va consta în notarea cu câte un punct a cinci creaţii, exceptând pe cele proprii, aceste puncte vor fi la baza premierii. Pentru a nu exista dubii, tabelul cu votarea va fi ulterior publicat, fiecare putând să verifice corectitudinea cu care i s-a luat în calcul votul.

Aşteptăm elementele participării domniilor voastre între 1 mai şi 15 iunie 2019. Acele creaţii care suferă prin lipsă de originalitate sau nu sunt inedite, cele nesemnate sau ale căror autori nu votează, constatate astfel la primire sau cu ocazia jurizării, vor fi eliminate din concurs. Premiile, menţiunile şi alte forme de respect pentru calitatea lucrărilor expediate, se vor materializa în diplome, acestea vor fi expediate prin poştă celor care din diferite motive nu vor putea fi prezenţi la festivitatea de premiere.

La secţiunea poezie se vor trimite două creaţii, iar la secţiunea epigramă vor fi trimise trei. În ambele cazuri vor fi documente Word ataşate la mail, se poate participa la una sau la amândouă secţiunile. La acest concurs poate participa oricine se consideră poet sau epigramist, condiţia fiind ca să-şi asume riscul de a ocupa o altă poziţie în clasamentul final decât cea pe care o speră.

 Ne dorim parteneriatul Asociaţiei „Universul Prieteniei” şi sperăm să avem parte de colaborarea Primăriei şi Consiliului Local Vama, Asociaţiei Literare „Păstorel” Iaşi, Societăţii Scriitorilor Bucovineni, Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornelor, revistei „Bucovina literară”, cotidianelor „Crai nou” şi „Monitorul de Suceava”, a tuturor oamenilor de cultură care se simt cu sufletul alături de noi.

 Organizatori: Cenaclul „Nectarie” Vama – Bucovina şi revista „Surâsul Bucovinei”.

Pentru conformitate: ec. Ioan Mugurel Sasu

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: