Fălticeni

Sala de sport „Maria Olaru”

Cea mai nouă sală de sport din municipiul Fălticeni este finalizată, elevii Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” având, începând cu data de 21 martie, odată cu inaugurarea sălii, un spaţiu modern pentru practicarea sporturilor de masă şi pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică. Unitatea de învăţământ era ultima dintre cele patru şcoli gimnaziale din municipiu care nu avea o sală de sport la standarde actuale. Consiliul Local Fălticeni a aprobat în unanimitate marţi, 12 martie, atribuirea numelui gimnastei Maria Olaru noii săli de sport, în semn de preţuire, dar şi ca o obligaţie spre performanţă a celor care vor păşi pragul sălii de sport.

Maria Olaru s-a născut pe 4 iunie 1982, la Fălticeni. A învăţat la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” şi a început gimnastica la vârsta de 6 ani în oraşul natal. La vârsta de 7 ani, a început gimnastica de performanţă la CSS Cetate Deva. La doar 11 ani, în 1993, este promovată în lotul de senioare, făcând faţă cu brio cerinţelor de pregătire. Având în vedere vârsta sportivei, în 1996 intră în lotul olimpic de junioare şi participă la Campionatele Europene de Junioare din Anglia, unde cucereşte locul I la sărituri, devenind astfel campioană europeană. După acest campionat european, a revenit la Deva şi s-a alăturat, din nou, lotului olimpic de senioare.

Din 1998, Maria Olaru a participat la competiţiile de senioare, câştigând medalia de aur cu echipa şi cea de argint la sărituri, la Campionatele Europene din Rusia. În 1999 a participat la Campionatele Mondiale din China, unde câştigă medalia de aur cu echipa, aur la individual compus, bronz la sărituri. Maria Olaru a ajuns în trei finale pe aparate la acest campionat: sărituri (locul III), paralele (locul VI) şi bârnă (locul IV). Titlul mondial la individual compus pe care l-a obţinut este al doilea din istoria gimnasticii feminine româneşti, primul fiind obţinut de Aurelia Dobre în 1987, la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, Olanda. Maria Olaru a fost o gimnastă completă, care la finalul anului 2000 a decis să se retragă în glorie din activitatea competiţională.

„Autorităţile locale continuă să susţină, prin investiţii, modernizarea unităţilor de învăţământ din Fălticeni. În fiecare an, în buget sunt prevăzute alocări de fonduri pentru grădiniţe, şcoli şi licee. Una dintre investiţiile finalizate în acest an este noua sală de sport de la Şcoala Gimnazială «Alexandru Ioan Cuza». Aceasta are 280 mp, două vestiare pentru fete şi băieţi, un vestiar pentru profesori, două grupuri sanitare şi spaţiu depozitare materiale sportive. Structura este realizată pe un schelet metalic, cu pereţi din panouri termoizolante şi elemente de anvelopare moderne. Sala este dotată la cele mai moderne standarde.

Consider necesar de a rescrie o nouă pagină din istoria sportului din municipiul Fălticeni, prin cinstirea unei personalităţi a sportului românesc, gimnasta Maria Olaru, fostă elevă a Şcolii «Alexandru Ioan Cuza», cu un remarcabil palmares în gimanstică pe plan naţional şi internaţional” a precizat primarul Cătălin Coman.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: