Daruri de 8 Martie pentru mamele internate la Maternitatea din Fălticeni

La începutul primăverii, în luna martie care este dedicată pentru viaţă, preoţii din Protoieria Fălticeni au venit în sprijinul mamelor care sunt internate în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.

Pentru al treilea an consecutiv, tinerele mame primesc vizita preoţilor chiar de ziua lor, în ziua de 8 Martie, pentru a fi încurajate, dar mai ales binecuvântate pentru aducerea cu multă jertfă a copiilor pe lume.

Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în data de 8 Martie, la Maternitatea din Fălticeni, când părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, împreună cu pr. secretar Gabriel Hlade şi alţi preoţi de la parohiile arondate Protoieriei Fălticeni, au împărţit celor 25 de mame internate flori, mărţişoare, pachete ce au conţinut un minim necesar în primele zile de viaţă ale nou-născuţilor.

Pacientele s-au bucurat de vizita preoţilor, care s-au interesat de starea sufletească şi trupească a fiecăreia în parte, au fost întrebate de problemele cu care se confruntă, dar cel mai important este că au fost felicitate pentru curajul şi jertfa lor de aducere a unui copil pe lume, care este cea mai mare bucurie pe care poate să o aibă o fiinţă umană.

La plecare, cadrele medicale au primit din partea preoţilor flori şi cadouri ca semn de recunoştinţă pentru grija pe care le-o poartă tinerelor mame.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a mulţumit dlui doctor Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal din Fălticeni, pentru că a acceptat această vizită a preoţilor de a aduce o mică bucurie mamelor internate în Maternitate, spunând: „Ne bucurăm că această colaborare dintre cele două instituţii este strâns legată, dar mai ales dinamică prin multele activităţi ce dorim să le desfăşurăm noi, preoţii. Biserica este cea care sprijină cel mai mult dreptul la viaţă şi, de aceea, avem datoria ca mai ales prin faptă, iar mai apoi prin cuvânt şi rugăciune, să fim alături de semenii noştri, în toate etapele vieţii. Mamele trebuie să simtă acest ajutor venit din partea Bisericii, pentru că venirea pe lume a unui prunc, înseamnă o binecuvântare atât pentru familia din care face parte, pentru Biserică, dar mai ales pentru comunitatea din care face parte. Acţiuni similare vor continua în luna aceasta, culminând cu «Marşul pentru viaţă» ce se va desfăşura în preajma sărbătorii Bunei Vestiri”.

Daruri de la cei mici pentru persoanele îngrijite la Căminul de la Mănăstirea Buciumeni

Parohia „Sfinţii Mari Mucenici Zenovie şi Zenovia” (Ţarna Mare) şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Dumbrava minunată” din Fălticeni au oferit, în data de 1 Martie, daruri pentru vârstnicii de la Căminul de bătrâni de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Buciumeni. Părintele Dan Panţiru, împreună cu doamnele educatoare Carmen Pălie şi Nedelcu Oana şi cei 21 de preşcolari de la grădiniţa menţionată, a împărţit mărţişoare şi pachete ce au conţinut alimente şi dulciuri. Această acţiune face parte dintr-un proiect la nivelul judeţului Suceava, intitulat „Un gând bun de mărţişor”, prin care se încearcă promovarea tradiţiei mărţişorului şi valorificarea lui sub diferite forme.

Mărţişoarele dăruite bătrânilor au fost confecţionate de către copii, majoritatea din hârtie, fiecare conţinând un mesaj special.

Adunaţi în sala de mese de către maica stareţă Maria Mălăescu, bătrânii au primit cu multă bucurie darurile oferite, iar părintele Dan Panţiru a ţinut să-i binecuvânteze şi să rostească rugăciunea de mulţumire pentru realizarea acestei activităţi.

Maica stareţă Maria Mălăescu, împreună cu maicile care se îngrijesc de cei 24 de bătrâni şi de bunul mers al acestui centru social, a mulţumit pentru acest gest, care a produs multă emoţie şi multă bucurie, părintelui Dan, doamnelor educatoare şi copiilor. „Transmitem multă recunoştinţă că ne-aţi vizitat şi mai ales pentru faptul că nu ne simţim singuri, drept pentru care noi mereu vom avea porţile deschise şi vă vom aştepta mereu cu drag în mijlocul nostru”.

Persoanele aflate în centrele sociale din cadrul Protoieriei Fălticeni primesc periodic vizitele preoţilor, împreună cu enoriaşii lor, prin care primesc sub diferite forme daruri, dar mai ales asistenţă religioasă.

Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: