Ioan Bălan, în Parlament:

PSD vrea acum să închidă spitale, dintre care trei în judeţul Suceava

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a criticat, miercuri, în Parlament, intenţia Guvernului PSD – ALDE de a închide spitale în regiunea nord-est, dintre care trei în judeţul Suceava.

„În anul 2016, atunci când PSD şi ALDE au păcălit populaţia cu un program de guvernare mincinos, cetăţenilor li se promitea construirea a nu mai puţin de opt spitale regionale de urgenţă şi un spital metropolitan la Bucureşti. Despre sutele de kilometri de autostrăzi mâzgălite de Liviu Dragnea pe harta României nici nu mai amintesc, căci am fi înconjurat toată planeta cu toate promisiunile lor” a declarat Bălan în plenul Parlamentului.

El a menţionat că, văzând cât de mare nevoie are România de o infrastructură modernă de servicii de sănătate, cu aparatură de ultimă generaţie, în care să lucreze medici bine calificaţi, oamenii au crezut că aceste lucruri chiar se vor întâmpla şi că încă din primul an de guvernare, guvernele lui Dragnea au tăiat din promisiune şi din nouă spitale de mare capacitate promise, pentru care există bani gratuiţi la Comisia Europeană, nu au mai rămas decât trei, care ar fi trebuit să se construiască la Iaşi, pentru regiunea de nord-est, Cluj-Napoca în Transilvania şi Craiova pentru Oltenia, adică acolo unde autorităţile locale au întreprins toate demersurile necesare pentru ca să poată începe lucrările de construire şi s-au alocat suprafeţele de teren, s-au rectificat planurile de urbanism şi au fost emise toate avizele şi autorizările de care ar fi fost nevoie.

„Cu toţii am trăit speranţa ca măcar aceste trei spitale să se construiască, însă nici nu am intrat bine în anul 2019 şi am aflat de la Guvern că nici măcar acestea nu se vor mai construi, cu siguranţă nu până în anul 2021” a declarat Bălan.

El a adăugat că dacă PSD şi ALDE nu au fost în stare să construiască nimic din 2012, de când guvernează România, atunci ar fi fost bine ca măcar să nu-şi bată joc de infrastructura spitalicească deja existentă.

„Din păcate, incompetenţa lor ne-a surprins din nou şi am aflat că au prevăzut, într-un document intitulat pompos «Master plan pentru servicii de sănătate» să închidă spitale şi să reducă paturile din spitalele care vor scăpa de închidere sau comasare” a menţionat deputatul liberal sucevean.

El a transmis că dacă ministrul Sănătăţii a semnat un asemenea document, ar fi trebuit să facă un minim gest de demnitate şi să-şi înainteze demisia.

„Dacă a semnat pentru închiderea a trei spitale în judeţul Suceava, adică a Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, a celui de psihiatrie cronici din Siret şi a celui de boli cronice tot din Siret, înseamnă că ori nu ştie ce se întâmplă în ţară, ori dă dovadă de cinism şi vrea să închidă spitale chiar în cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană” a declarat Ioan Bălan.

El a mai subliniat că acelaşi document, care arată că trebuie să se facă economii la buget pe seama sănătăţii oamenilor, propune şi reducerea numărului de paturi la cel puţin patru spitale din judeţ, inclusiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din municipiul Suceava, unde Consiliul Judeţean a făcut eforturi uriaşe şi a cheltuit zeci de milioane de lei pentru a-l moderniza şi pentru a atrage medici tineri şi bine pregătiţi.

„Închiderea spitalelor şi reducerea numărului de paturi finanţate de la buget nu a figurat niciodată între promisiunile cu care Dragnea şi Tăriceanu au păcălit populaţia în anul 2016. Lovitura dată sistemului de sănătate din judeţul Suceava şi din toată ţara nu a figurat nici măcar în prezentarea bugetului pentru anul 2019, atunci când PSD-ALDE se lăudau că alocă bani mai mulţi pentru sănătate” a mai declarat Ioan Bălan.

Deputatul sucevean consideră că minciunile acestora au avut picioare extrem de scurte, iar milioane de pacienţi constată acum că PSD-ALDE una spune şi alta face.

„Să închizi spitale şi să reduci accesul la sănătate în cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană este dovada supremă că cele două partide care conduc astăzi România, PSD şi ALDE, nu au avut niciodată ca obiectiv să îmbunătăţească viaţa românilor, ci doar să îi păcălească şi să-i amăgească cu promisiuni mincinoase. La nivelul Judeţului Suceava, parlamentarii PNL, primari PNL, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean se vor lupta şi nu vor lăsa acest guvern incompetent să-şi bată joc de munca autorităţilor locale şi să-i priveze pe cetăţeni de accesul la servicii medicale” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: