Presiuni asupra Primăriei Suceava din cauza lipsei bugetului

> „Sperăm ca bugetul de stat să fie aprobat, cumva, în această săptămână, pentru că avem de organizat licitaţii ale Primăriei, cât şi probleme legate de activitatea curentă a declarat primarul Ion Lungu

 Beneficiarii finanţărilor nerambursabile acordate din bugetul local potrivit legii bat la uşile Primăriei Municipiului Suceava, pentru a cere sumele anuale acordate prin licitaţie de proiecte. Din păcate, arată primarul Ion Lungu, procedurile cu pricina sunt blocate pe motiv de inexistenţă a bugetului local, care nu poate fi aprobat din cauza contestării bugetului de stat, legea aferentă acestuia întârziind să ajungă la promulgare şi publicare în Monitorul Oficial.

„Nu este o situaţie foarte comodă, pentru că sunt presiuni. Deja, la finanţările nerambursabile, cei care depind de Primărie, precum echipa de handbal, cea de fotbal şi celelalte sporturi, fac presiuni să le dăm bani. Dar dacă nu este aprobat bugetul nu avem cum să facem acest lucru. Sper ca în această săptămână să se rezolve problema bugetului de stat, în aşa fel încât pe data de 28 martie să aprobăm bugetul local pentru acest an” a reliefat ocupantul fotoliului administrativ din Areni. În condiţiile în care Curtea Constituţională ar fi soluţionat favorabil contestaţia înaintată de preşedintele Klaus Iohannis, în sensul declarării constituţionalităţii bugetului de stat (n.n. CCR a respins sesizarea preşedintelui), primarul Lungu a convocat, pentru astăzi, grupurile politice din deliberativul municipal. Decizia Curţii Constituţionale era aşteptată în cursul zilei de ieri, consilierii locali fiind chemaţi să propună amendamente pe marginea prevederilor bugetare, astfel încât proiectul care va ajunge pe masa aleşilor să fie definitivat. Până acum, şeful executivului sucevean a prezentat proiectul şi a avut consultări cu directorii şi contabilii-şefi din unităţile de învăţământ preuniversitar, cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari, cât şi cu reprezentanţii mediului de afaceri. Şeful municipalităţii a precizat că, după publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial, bugetele locale mai au nevoie de încă 17 zile pentru dezbatere publică şi parcurgerea altor etape stabilite prin reglementările în vigoare.

„Sperăm ca bugetul de stat să fie aprobat, cumva, în această săptămână, pentru că avem de organizat licitaţii ale Primăriei, cât şi probleme legate de activitatea curentă. Acea douăsprezecime din cheltuielile anului trecut nu mai ajunge, nu mai acoperă facturile” a reliefat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: