Despre maşinuţe

Îmi place omul de după ghişeu. Nu-i cer decât să fie politicos, atât. Am înţelegere şi pentru privirea lui obosită şi pentru lipsa de chef, pot pricepe că am avut înaintea mea, la rând, oameni care l-au epuizat, ba chiar l-au scos din sărite. Că, se ştie, e greu să lucrezi cu oamenii. Eu una, nu cred că i-am făcut vreodată unuia viaţa mai grea, poate doar dacă atitudinea, comportamentul lui cerea asta, pur şi simplu. Am zâmbit, chiar dacă nu-mi ardea uneori, ba chiar am glumit cu el, că aşa sunt eu, fată glumeaţă, mulţumită să văd oameni zâmbind în juru-mi.

Aşa se facă că, pe măsură ce anii au trecut, cu cei cu care mă întâlneam lunar (că doar, ca orice român, am şi eu rate de plătit, rate ce se întind pe ani şi ani) am dezvoltat o anume relaţie cu cel – de cele mai multe ori e o „ea” – care-mi lua banii, momentul în care mă prezentam, spăsită, la ghişeu, cu obolul datorat băncii fiind, de multe ori, unul compensat de momentele în care schimbam câteva amabilităţi. Ba chiar, dacă nu exista presiunea altor clienţi, purtam o scurtă conversaţie, despre una, despre alta, despre copii şi despre vreme, cât se tipăreau diversele chitanţe.

Zilele trecute, mi-a pierit zâmbetul când m-am dus la ghişeul băncii. Doamna mea, cu care mai vorbesc despre copii plecaţi în lume, m-a îndreptat spre o maşinuţă din aia care mănâncă bani şi-ţi dă o hârtiuţă în loc. Mi-a spus că de-acum acolo voi plăti. Aşa am făcut, că îs ascultătoare, nu vreau să supăr. Am butonat eu, am pus banii, mi-a dat hârtiuţa, i-am spus – maşinuţei, desigur – la revedere şi-am plecat. I-am spus la revedere ca să diminuez, cât de cât, din frustrarea cât casa care pusese stăpânire pe mine.

După care am venit acasă şi mi-am ogoit nevoia de comunicare cu prietenii mei de pe Facebook.

La vremuri noi, maşini noi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: