Dacă vorba bună nu este eficientă, s-a trecut la amenzi

> Patru persoane au fost amendate pentru provocarea unor incendii de vegetaţie uscată

Numeroasele incendii de vegetaţie uscată înregistrate odată cu demararea campaniei de curăţenie de primăvară prin gospodării şi pe terenurile agricole din apropiere au determinat autorităţile să dea şi primele amenzi. Patru sancţiuni contravenţionale au fost completate pe numele celor care au provocat astfel de incendii, fiecare în cuantum de 2.500 lei. Şi asta deoarece mulţi gospodari nesocotesc faptul că incendierea resturilor vegetale fără a avea autorizaţie şi fără a supraveghea permanent focul reprezintă contravenţie şi se amendează. Dar dacă de vorbă bună, prin campaniile de informare derulate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, nu s-a ajuns la niciun rezultat, inspectorii de specialitate ai pompierilor militari au aplicat, marţi, patru sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 2.500 lei fiecare. Potrivit autorităţilor este doar un început, urmând a veni şi altele, deoarece misiunile inspectorilor continuă. La începutul acestei săptămâni, salvatorii militari au intervenit în doar 24 de ore pentru lichidarea a opt incendii de vegetaţie uscată la Dorneşti, Fălticeni, Voitinel, Negostina, Horodnic de Sus, Solca, Capu Codrului şi Bilca. Acestora li s-au alăturat alte trei, înregistrate pe parcursul zilei de marţi.

Arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi este contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 lei. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: