Ministrul Sănătăţii, despre mita către doctori:

Acest „sport” încă se practică în spitalele româneşti

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, întrebată despre problema mitei din spitale, că acest „sport” încă se practică în unităţile medicale. Ministrul spune că va demara o campanie amplă cu sindicatele împotriva şpăgilor din spitale.

„Ştim foarte bine că aceste plăţi există şi încă se practică acest sport. Odată cu majorarea salariilor cred că medicii ar fi trebuit să renunţe, dar eu cred că va mai trece o perioadă. Până la urmă este vorba de educaţie, de educaţia pacientului, de educaţia aparţinătorului şi este un act între medic şi pacient şi nu este normal aşa ceva. Avem nevoie de media, să sesizeze aceste cazuri şi este foarte bine că se sesizează” a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Ministrul mai spune că se va demara o campanie împreună cu sindicatele împotriva şpăgilor din spitale.

„Punctual am cerut campanii în anumite spitale, iar Ministerul Sănătăţii discută şi a discutat cu sindicatele despre acest subiect, şi probabil că o să pornim o campanie împreună cu sindicatele, pentru că toţi trebuie să ne asumăm, pentru că este o problemă a sistemului şi este şi problema noastră” a mai declarat Pintea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI