Cine umblă cu minciuna, domnilor guvernanţi?

 De fiecare dată când se află ceva despre nereuşitele şi matrapazlâcurile actualei guvernări, cei în cauză lansează acuzaţia că informaţiile sunt false, adică fake news-uri, special inventate ca să discrediteze guvernarea, socotită cea mai performantă. Şi tot de fiecare dată când cineva critică guvernul, miniştrii, deciziile lor, imediat înalţii diriguitori sar cu acuzaţia că respectivul este prost informat sau neinformat, chiar şi în cazul când informaţiile vin de la Institutul Naţional de Statistică, aflat în subordinea guvernului, sau de la organismele UE.

Acuzaţia de neinformare-dezinformare ajunge chiar şi la organismele Uniunii Europene, care are propriile servicii de estimare a realităţilor politice, economice şi sociale din fiecare ţară membră, acuzatorii încercând astfel să inducă ideea discriminării de care are parte România şi mai ales partidul de guvernământ, împiedicat astfel să-şi ducă la îndeplinire faimosul program de guvernare, să genereze bunăstare pentru „români”. Ei, bine, placa aceasta a tot fost repetată până s-a uzat cu totul şi n-o mai crede nimeni.

Să vedem care sunt temele atât de sensibile, încât să stârnească pasiuni contradictorii în ţară şi în străinătate?

  1. Justiţia: GRECO, MCV, Comisia de la Veneţia, Parlamentul European, câteva ambasade, unii lideri europeni… critică faptul că noile reforme ale Justiţiei slăbesc lupta împotriva corupţiei şi statul de drept, favorizându-i pe marii corupţi şi profitori cu dosare penale şi condamnări. Răspunsul responsabililor guvernamentali este năucitor: în loc să recunoască realităţile evidente şi să ia măsuri punctuale pentru corectarea lor, neagă adevărurile acuzând dezinformarea, lipsa bunei comunicări şi a contactului cu oficialităţile în drept, pe de o parte, iar pe de altă parte, reaua voinţă, încercarea de a marginaliza România. Se susţine, ca pe vremuri, că România este stat suveran şi independent, iar legiferarea este atributul inalienabil al Parlamentului.

Da, dar la fel ca Germania, Franţa, Spania…, prin tratatul de aderare la UE, România şi-a cedat o parte de suveranitate, iar Constituţia a recunoscut principiul că legile, normele Uniunii Europene au întâietate. De ce guvernanţii actuali nu mai vor să recunoască ceea ce este stabilit prin tratat ratificat la vremea lui de Parlamentul României? Este clar că secretul nu poate fi altul decât încercarea de a scoate România din UE în pofida voinţei populare, majoritar orientată către Occident, nu către Rusia noului ţar, nici către Turcia noului sultan şi nici către China partidului comunist, cel ce controlează şi justiţie, şi stat de drept, şi populaţie… Se vede cu claritate că acesta e modelul „democratic” preferat de PSD.

Numai că strada, Opoziţia, în mare majoritate, judecătorii şi procurorii nu acceptă minciunile Puterii, iar demonstraţiile începând din 2017 o dovedesc. Pe deasupra, actuala grevă a oamenilor din Justiţie ar putea duce la blocarea activităţii tribunalelor şi la demiterea ministrului Tudorel Toader.

  1. Dar cazul cel mai flagrant este acela al candidaturii Laurei Codruţa Kövesi pentru şefia Parchetului UE. Ştiind bine că în România există dosare grele de corupţie şi de fraudare a fondurilor europene, şi nu în altă parte decât în partida guvernamentală, echipa lui Liviu Dragnea şi instituţiile statului capturate politic se fac luntre şi punte să scornească fapte incriminatoare la adresa fostei şefe a DNA: pârâşi de partid inventează trei case ale dnei Kövesi în SUA, plus o origine indiană!, scornesc o mulţime de cazuri de luare de mită, de dosare penale făcute la comandă, încât nu mai e posesor de sentinţă penală sau de dosar în Justiţie care să nu se plângă cât de tare a fost el urgisit de fosta procuroare-şefă.
  2. Opoziţia, cot la cot cu agenţiile internaţionale de evaluare, cu finanţiştii independenţi politic, cu unii specialişti ai băncilor europene susţin in corpore că şi bugetul pe anul acesta este bazat pe minciuni, pe calcule aiuristice, nu degeaba nu este promulgat, iar urcarea inflaţiei şi a preţurilor, creşterea dobânzilor şi a valutelor străine o dovedesc cu prisosinţă…

Deci cine umblă cu minciunica, domnilor guvernanţi?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: