Antrenorul sucevean Răzvan Bernicu a participat cu succes, cu naţionala de cadeţi a României, la Jocurile Mediteraneene din Egipt

Recent, la Port Said, în Egipt, au avut loc Jocurile Mediteraneene la handbal masculin cadeţi. România a fost şi ea invitată la această competiţie de prestigiu, chiar dacă nu are ieşire la Marea Mediterană. Această a XVI-a ediţie a avut parte şi de „amprenta” Sucevei, prin antrenorul secund al selecţionatei României, Răzvan Bernicu. Naţionala României îl are pe banca tehnică ca antrenor principal pe Narcis Cîtu, tehnician de la Centrul Olimpic de la Sighişoara, în timp ce de pregătirea portarilor se ocupă Daniel Apostu.

Naţionala de cadeţi a României a avut parte de o grupă dificilă la acest prestigios turneu, printre adversarele alor noştri numărându-se Tunisia, Muntenegru, Arabia Saudită, Algeria şi Libia. Modul de desfăşurare a competiţiei şi de calculare a punctajului este puţin diferit de cel internaţional. Fiecare meci se dispută pe durata a trei reprize a câte 15 minute, iar pentru fiecare repriză câştigată se adaugă un punct în clasament, în caz de egalitate pe reprize se pun 0,5 puncte, iar în cazul victoriei finale se mai contabilizează două puncte.

Naţionala României a învins Algeria cu 23-8, a pierdut în faţa Muntenegrului cu 23-27, dar în acest meci ultimele două reprize s-au încheiat la egalitate, a trecut de Libia cu 34-13, de Arabia Saudită cu 22-21 şi a învins şi Tunisia cu acelaşi scor.

În sferturile de finală, România a trecut de Turcia după un meci aprig disputat cu scorul de 24-13. În semifinale, România a întâlnit cea mai puternică formaţie a Jocurilor Mediteraneene, Franţa, în faţă căreia a cedat rezonabil cu 15-22. În finala mică, România a avut ca adversară selecţionata ţării gazdă, Egipt, în faţa căreia a pierdut cu 16-21. De menţionat că majoritatea jucătorilor naţionalelor Tunisiei şi Algeriei evoluează în campionatul de juniori al Franţei.

„Locul patru obţinut la acest turneu reprezintă o realizare deosebită, în condiţiile în care am întâlnit echipe foarte puternice. Organizarea competiţiei a fost una foarte bună, iar jucătorii noştri au arătat coeziune şi caracter. Să nu uităm că am disputat opt jocuri în acest turneu, faţă de cinci cu cât erau elevii noştri obişnuiţi.

Am avut momente foarte bune şi în partida cu Muntenegru şi în cea cu Egiptul, iar defensiva noastră a fost la înălţime. Din acest motiv şi portarul nostru Gabi Preda a primit diploma de cel mai bun portar. Din lotul de cadeţi al României face parte şi suceveanul Ionuţ Andriescu, care nu a participat totuşi la această acţiune, dar care este în vederile naţionalei de cadeţi.

Pentru noi urmează două turnee în Franţa şi Suedia, scopul nostru principal fiind calificările din 2020, în care vom încerca să ajungem în prima grupă valorică.

Pentru mine urmează un meci din grupa I de valoare cu juniorii I de la LPS Suceava, meci în care vom întâlni LPS Roman, după care va veni derbiul cu CSM Ploieşti, cealaltă echipă neînvinsă din competiţie. Sper să ajungem cât mai sus şi cu formaţia LPS Suceava, dar şi cu naţionala României”, a declarat antrenorul secund al echipei de handbal masculin cadeţi a României, Răzvan Bernicu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: