Via Transilvanica, lansare oficială în judeţul Suceava

> Preşedintele CJ: Vom pune în valoare trasee şi obiective turistice de la intrarea în judeţ din zona Vatra Dornei până la Putna

Primari, responsabili din turism, reprezentanţi ai unor asociaţii neguvernamentale, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au participat, marţi după-amiază, la Vatra Dornei, la lansarea drumului turistic Via Transilvanica în judeţul Suceava.

Preşedintele CJ a spus că autorităţile sucevene se vor im-plica pentru a pune în valoare Bucovina şi prin acest proiect.

„Pentru noi nu este un lucru absolut nou, având în vedere că încă din 2008, în cadrul proiectului «Pelerin în Bucovina», am creat o serie de trasee spre Putna, Cacica sau Hagigadar, care pot fi parcurse pe jos, cu bicicleta sau cu maşina” a spus Flutur.

El a explicat că, în mod concret, s-a stabilit că se vor promova hotărâri de consilii locale pentru a se statua traseele din cadrul Via Transilvanica.

Totodată, preşedintele CJ a spus că vor fi prevăzute trasee pentru fiecare unitate administrativ-teritorială.

„Vom pune în valoare trasee şi obiective turistice de la intrarea în judeţ din zona Vatra Dornei până la Putna” a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că vor fi puse în valoare staţiunea turistică Vatra Dornei, dar şi mănăstiri din patrimoniul UNESCO precum Suceviţa, Moldoviţa, dar şi Mănăstirea Putna. De asemenea, vor fi puşi în valoare munţii de pe traseu, Suhard, Giumalău, Rarău, Obcinele Bucovinei.

„Vom face ghiduri turistice în care vom include pensiunile şi obiectivele turistice de pe trasee” a mai spus Flutur.

Via Transilvanica va cuprinde 1.000 km, dintre care 134 km în judeţul nostru. Acest traseu porneşte de la Drobeta Turnu Severin până la Putna şi străbate Transilvania prin zece judeţe, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş-Severin, dezvăluindu-le frumuseţea, diversitatea, dar mai ales istoria.

 În descrierea oficială, acest drum este destinat parcurgerii pe jos, pe bicicletă sau călare.

Proiectul Via Transilvanica este o iniţiativă a Asociaţiei Tăşuleasa Social din Piatra Fântânele, care a inaugurat deja anul trecut primii 140 km din traseu pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: