Proiect anunțat de premier

Calea ferată de mare viteză Suceava – Ploieşti, de 505 km

> În urmă cu un an, anunţa începerea lucrărilor la autostrada Bucureşti – Suceava

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de guvern, că urmează să se aprobe proiectul liniei ferate de mare viteză Suceava – Ploieşti, proiect care va fi realizat în parteneriat public-privat.

„O măsură din domeniul investiţiilor pe care o discutăm astăzi se referă la includerea pe lista proiectelor strategice care vor fi dezvoltate în parteneriat public-privat a construcţiei liniei de cale ferată de mare viteză Ploieşti – Suceava” a declarat Dăncilă.

„Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Suceava va avea o lungime de aproximativ 505 km şi va reduce semnificativ timpul de legătură dintre Capitală şi principalele oraşe de pe traseu” a spus premierul, care a menţionat că va fi creată posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova.

În urmă cu un an, în martie 2018, în cadrul Congresului PSD, premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre proiectele „României 100”, un program pentru România următorilor 100 de ani, între care a enumerat realizarea în 2018 a drumului expres Piteşti – Craiova, începerea lucrărilor la autostrada Bucureşti – Suceava, varianta ocolitoare Bârlad, autostrada Borş – Suplacu de Barcău. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: