Azi se deschid porţile ISU Suceava

> Pe data de 28 februarie se marchează Ziua Protecţiei Civile din România

Porţile care de obicei închid curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” al judeţului Suceava vor fi ignorate pe parcursul zilei de astăzi deoarece, cu prilejul „Zilei Protecţiei Civile din România”, ISU Suceava desfăşoară o serie întreagă de activităţi menite să marcheze importanţa acestei date în viaţa şi activitatea instituţiei. Astfel, între orele 9 şi 15, pompierii militari suceveni vor organiza „Ziua Porţilor Deschise” atât la sediul unităţii, situat pe strada Universităţii nr.14, din Suceava, cât şi la sediile tuturor subunităţilor din judeţ, activitate în cadrul căreia cei care vor dori să treacă pragul Inspectoratului vor asista la desfăşurarea unor exerciţii demonstrative, la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice, precum şi la sesiuni de informare preventivă. Tot astăzi, în parcările a două mari centre comerciale din fosta zonă industrială a municipiului Suceava, vor fi organizate puncte de informare preventivă, unde pompierii vor distribui materiale informative specifice protecţiei civile.

În data de 28 februarie, se sărbătoreşte „Ziua Protecţiei Civile din România”, eveniment care marchează momentul istoric în care, în urmă cu 86 de ani, Regele Carol al II-lea a aprobat, prin Înalt Decret Regal, „Regulamentul apărării pasive contra atacurilor aeriene”, document ce avea să constituie actul de înfiinţare a Protecţiei Civile din România. Dacă la începuturile existenţei sale scopul Protecţiei Civile a fost, cu precădere, de a limita efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei sau resurselor teritoriului, de-a lungul timpului, paleta intervenţiilor a devenit mult mai largă şi mai complexă, răspunzând nevoii de siguranţă a cetăţenilor în contextul transformărilor societăţii, pompierii militari desfăşurând, pe lângă clasica misiune de stingere a incendiilor, operaţiuni de salvare a persoanelor de la înălţime, de la înec, de sub dărâmături şi din alte situaţii critice, intervenţii pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere şi pentru acordarea primului ajutor calificat, misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată ori de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, intervenţii la accidente tehnologice, radiologice, biologice şi alte calamităţi antropice sau naturale, precum şi alte misiuni care pun în pericol viaţa şi bunurile oamenilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: