Atletism, Campionatul Naţional de iarnă la aruncări lungi, pentru seniori şi tineret

Andrei Firfirică şi Marius Musteaţă, printre medaliaţii probei de aruncare a discului

Stadionul „Iolanda Balaş-Soter” din Bucureşti a găzduit, la începutul acestei săptămâni, în organizarea Federaţiei Române de Atletism, ediţia a 29-a a Campionatului Naţional de iarnă la aruncări lungi, pentru seniori şi tineret. Probele de concurs au fost disc, suliţă şi ciocan. Pe tabloul de concurs s-au aflat şi doi sportivi pregătiţi de Daniela Costian şi Ioan Zanfirache la CSU Suceava, ambii având comportări deosebite.

Andrei Firfirică, desemnat cel mai bun atlet din România în anul 2018, şi-a confirmat statutul de favorit în proba de aruncare a discului pentru seniori. Atletul în vârstă de 23 de ani a reuşit să devină campion naţional, cel mai bun rezultat al său numărând 62,12 metri. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat un alt sportiv de la CSU Suceava, este vorba de foarte tânărul Marius Musteaţă, care şi-a trecut în cont şi titlul naţional de tineret în această probă. Recent, Musteaţă şi-a mai trecut în palmares un titlu de campion naţional indoor de tineret şi unul de vicecampion de seniori în proba de aruncare a greutăţii, concurs în care Firfirică s-a clasat pe locul al treilea.

În urma acestor rezultate, cei doi au fost convocaţi în lotul României pentru Cupa Europei la aruncări lungi, competiţie care va avea loc la Samorim, în Slovacia, în zilele de 9 şi 10 martie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI