Referendumul din Republica Moldova a fost declarat valabil

Comisia Electorală din Republica Moldova a anunţat rezultatele preliminare pentru referendumul din 24 februarie. La întrebarea privind reducerea numărului deputaţilor în Parlament 730 mii de alegători au optat „pentru”, iar circa 260 de mii au votat „contra”, relatează Unimedia.info.

La întrebarea privind opţiunea cetăţenilor de a revoca mandatele deputaţilor, circa 790 mii de votanţi au optat „pentru” şi circa 200 de mii au votat „contra”.

Referendumul a fot declarat valabil, deoarece la vot a participat peste o treime din votanţi.

Comisia Electorală mai aştepta ieri informaţii despre rezultatele prelimintare pentru alegerile parlamentare de la încă 24 de birouri ale secţiilor de votare.

Potrivit rezultatelor preliminare, pe circumscripţia naţională, PSRM a acumulat 31,35%, blocul ACUM, 26% – 41%, PDM – 23,86%, ŞOR – 8,40%.

Pe circumscripţiile uninominale, câştigă candiaţii care au acumulat cele mai multe voturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: