Noi transporturi ilegale de material lemnos dibuite de poliţişti în traficul rutier

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o latură importantă în activitatea derulată de poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, cât şi la societăţile de prelucrare ori pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos. Şi la finele săptămânii trecute, oamenii legii au continuat acţiunile de acest gen, fiind organizate filtre rutiere. În cadrul lor au fost controlate peste 30 de transporturi de material lemnos.

O patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza localităţii, o autoutilitară condusă de un tânăr din partea locului în vârstă de 29 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că şoferul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta ilegal 5 mc de cherestea tivită de esenţă răşinoase. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, materialul lemnos în valoare de 3.195 lei a fost confiscat, iar autoutilitara în valoare de circa 3.000 de euro a fost indisponibilizată şi predată în custodie personalului silvic.

Tot o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat şi autoutilitara condusă de un localnic în vârstă de 42 de ani. Nici acesta nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport a mărfii, stabilindu-se că transporta ilegal 1,30 mc lemn de foc de esenţă foioase. Şoferul a fost amendat, iar lemnul cărat a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

O patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Broşteni a identificat în trafic pe DJ 177A, din localitate, autoutilitara cu semiremorcă condusă de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Stulpicani. Întrucât exista suspiciunea că bărbatul a efectuat în mod repetat transport de material lemnos în baza aceluiaşi aviz de însoţire prezentat pentru control, poliţiştii au procedat la imobilizarea şi sigilarea ansamblului auto în curtea depozitului aparţinând Ocolului Silvic Crucea până când specialiştii silvici au procedat la descărcarea şi inventarierea cantităţii de material lemnos transportat. Astfel, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 41,34 mc lemn rotund de esenţă răşinoase, ce a fost reţinută în vederea confiscării şi predată în custodie personalului silvic, conducătorul auto fiind sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, întrucât a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiaşi aviz de însoţire.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI