Gheorghe Flutur:

Declanşăm construirea spitalului de copii de la Suceava

> Va fi monobloc cu cinci etaje. E absolută nevoie de acest spital, pentru că unu dintre trei pacienţi de la Urgenţe este copil, a precizat preşedintele executivului judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, în conferinţă de presă, că va declanşa procedura de construire a spitalului de copii de la Suceava, urmând ca acesta să fie finanţat din surse proprii şi alte surse, după ce parlamentarii PSD – ALDE au respins amendamentul PNL pentru finanţarea acestui proiect.

Gheorghe Flutur a făcut acest anunţ în condiţiile în care în aceste zile se discută un master plan pentru servicii de sănătate pe care l-a catalogat drep „aspru”, dar şi „nerealizabil”, prevăzând reducerea numărului de paturi şi închideri de spitale.

„Nu numai că respingem această tentativă a PSD – ALDE, dar azi am făcut o analiză şi anunţ public că declanşăm construirea spitalului de copii de la Suceava. Va avea 350 de paturi” a spus Flutur.

El a menţionat că, pentru început, din surse proprii va fi finanţat studiul de fezabilitate.

„Este vorba de o construcţie de 3.750 mp, cu subsol, parter şi cinci etaje, cu 350 de paturi, care să integreze şi maternitatea. Este o construcţie monobloc” a spus Flutur.

El a explicat că fondurile vor proveni din surse proprii şi că se căută şi alte surse de finanţare.

„Nu mai putem să aşteptăm. Avem experienţe pozitive în domeniul sănătăţii, iar Primăria Suceava s-a anunţat dispusă să pună umărul” a declarat Flutur.

El a arătat că de două ori a cerut ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să aprobe acest spital de copii cu paturi, dar că încă nu a primit răspuns.

Preşedintele CJ a spus că acest spital va fi amenajat printr-o reorganizare a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean, urmând a include şi Maternitatea acestuia,  avându-se în vedere un necesar suplimentar de 70-80 de paturi.

El a explicat că nevoia acestui spital a fost constatată în urma întâlnirilor cu managerii de spitale din judeţ.

Flutur a mai spus că a făcut demersuri la CNI pentru asigurarea finanţării. Dar, dacă nu se va putea, CJ Suceava se va strădui, multianual, să facă acest spital din surse proprii.

Preşedintele CJ Suceava a apreciat că „există o rezistenţă” a regiunilor mari, care nu par încântate ca şi Suceava să aibă un spital de copii, fiind vorba despre „hegemonia unor oraşe şi spitale mari”, despre care crede că este extrem de vocală şi de convingătoare ca la Suceava să nu existe un astfel de spital.

„Noi pornim de la nişte realităţi: unu dintre trei pacienţi de la Urgenţe este copil. Cred că toată lumea este conştientă că trebuie să avem aşa ceva şi în zona noastră” a spus Flutur.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că municipalitatea se va asocia cu CJ Suceava pentru construirea spitalului de copii, menţionând că Primăria nu are în subordine o unitate spitalicească. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: